Toom tõi Brüsselisse äärmusliku sõnumiga Kenderi (36)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petitsiooni organiseerija Eesti europarlamendi saadik Yana Toom ja Läti europarlamendi saadik Andrejs Mamikins ning petitsiooni eestkõneleja Kaur Kender Euroopa parlamendi kuluaarides.
Petitsiooni organiseerija Eesti europarlamendi saadik Yana Toom ja Läti europarlamendi saadik Andrejs Mamikins ning petitsiooni eestkõneleja Kaur Kender Euroopa parlamendi kuluaarides. Foto: Facebook

Europarlamendi liige Yana Toom organiseeris petitsiooni, et Euroopa Parlamenti saaks valida ka halli passi omanikud, ning kutsus selleks Brüsselisse Kaur Kenderi, kes esines äärmusliku sõnumiga.

Dokumentide põhjal on petitsiooni tegelik esitaja hoopis Eesti elanik Sergei Stepanov, ehkki keskerakondlasest saadik Yana Toom ei salgagi, et petitsioon on tema büroo organiseeritud. Selles taunitakse Eestis ja Lätis elavate kodakondsuseta isikute olukorda, sest neil ei ole õigus hääletada Euroopa Parlamendi valimistel.

Sergei Stepanovi asemel esines teisipäeval europarlamendi petitsioonikomisjoni ees aga hoopis kirjanik Kaur Kender. Ta teatas pärast arutelu kuulamist, et olukord Eestis olevat palju hullem.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles