Ralli lööb vormel ühte ja Moto GP-d publikuhulgaga

Margus Kiiver
, Autospordivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja mullu Argentina publikumasside vahel kihutamas.
Ott Tänak ja Martin Järveoja mullu Argentina publikumasside vahel kihutamas. Foto: Nicolas Aguilera / AP / Scanpix

Eestis omab 10 miljonit müstilise numbri staatust, millele tavatsetakse tihti vuntsid külge joonistada. Sama arv läbib ka seda lugu – kuid juttu ei tule ruttu rahast, mis ulatuks kordades suurematesse kõrgustesse. 10 miljonit on number, millega loetakse kokku 2017. aastal WRC, vormel 1 ja Moto GP etappidel kohal olnud pealtvaatajad. Tegelikult isegi veidi rohkem, aga 10 miljonit kõlab hästi ja koduselt.

Kuidas see vaatajanumber alade kaupa jaotub? Autoralli WRC-sarjas oli mullu publikut 4,1 miljonit, vormel ühtedes neli miljonit ja ringrajasõidu etappe käis kohapeal vaatamas 2,6 miljonit inimest. Võttes aluseks pealtvaatajate keskmise näidu ühe etapi kohta, näitas parimat tulemust WRC, kus eelmisel aastal peeti 13, vormel 1 sarjas aga 20 ja Moto GPs 18.

Teema on aktuaalne, sest mullu kogusid suurima publikuhulga Argentina ja Portugali rallid, mis WRC kalendris kaks järgmist võistlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles