Politsei katkestas kadunud kolleegi otsimise maastikul (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei katkestas eile õhtupoolikul Harjumaal Aegviidu kandis kadunud kolleegi otsingud  ning täna teda enam aktiivselt maastikult edasi ei otsita.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmas Krull ütles, et politsei on kontrollinud kolme päeva jooksul kõikvõimalikke vihjeid.

«Vaatasime läbi turvakaamera salvestisi rongidelt ning linnaruumist, et kaardistada Mareki liikumist ja selgitada välja tema võimalik teekond. Suhtlesime Mareki lähedaste, sõprade ja tuttavatega, et saada aimdust Mareki kadumise tagamaadest. Meil ei ole enam täiendavat infot, mille pinnalt maastikuotsinguid jätkata ja sel põhjusel need eilsega katkestasime,» ütles Krull.

Politsei sai neljapäeval vihje, et Nelijärve lähedal olevat keegi näinud Mareki sarnast meest ning läheduses oli püsti paigaldatud oranž telk. «Kontrollisime antud telgi asukohta, kuid telki enam seal ei olnud. Kui kellegi on lisainfot, kes võis telgiga Aegviidu kandis ööbida, palun andke sellest meile teada,» lausus Krull.

Politsei palub endiselt kõigil, kes meest näinud, anda sellest teada hädaabinumbril 112. Ühtlasi paluvad korrakaitsjad kõigil, kes on Mareki välimusele sarnast meest näinud või kuskil metsa vahel mingile inimtegevusele viitavaid jälgi märganud, anda oma tähelepanekutest teada.

«Mareki pere on väga mures ning teda oodatakse koju,» lausus Krull.

Politseinik on kadunud alates esmaspäevast

Harjumaal Harku vallas kolmapäeval käivitatud politseioperatsiooniga ei suudetud üles leida nädala algusest kadunud olnud politseinikku. Uue info järgi võis mees sõita rongiga Balti jaamast Aegviidu suunal, mistõttu viis politsei maastikuotsinguid neljapäeval seal läbi, kuid otsitavat ei leitud.

Neljapäeva õhtul enne kella seitset alustasid politseinikud otsinguid Aegviidu metsas. Umbes 20 Mareki kolleegi ja kümmekond vabatahtlikku saadeti gruppidena eri suundi kontrollima. Otsingud olid raskendatud, kuna ebatasane maastik on täis väikeseid orge ja künkaid. Samuti on mets tihe ja nähtavus kehv.

Kella kuue paiku käis metsatihedat ala kammimas ka helikopter, kuid kahjuks ei viinud see lähemale 44-aastase Mareki leidmisele.

Neljapäeva õhtul kella 22 paiku ütles Lääne-Harju politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirimägi, et otsingud Aegviidu maastikul peatati.

«Aegviidu otsingutel osales enam kui poolsada inimest, nende seas politseiametnikud ning vabatahtlikud. Kaasatud olid ka PPA kopter ja vabatahtlike otsingukoerad. Täname kõiki, kes täna otsingutel kaasa aitasid ja võimalikke vihjeid politseile Mareki teekonnast või asukohast edastasid. Ootame jätkuvalt kodanike tähelepanekuid ja vihjeid hädaabinumbrile 112,» ütles Piirimägi.

Kolmapäeval otsiti meest Suurupis

Kolmapäeval alustatud maastikuotsingud Mareki kodukandis Suurupis kestsid sama päeva hilisõhtuni, jätkusid neljapäeval ning päeval alustas politsei täiendavalt maastikuotsinguid ka Aegviidu piirkonnas. «Oleme tänulikud oma kolleegidele, kes ka töövälisel ajal otsingutel kaasa lõid,» sõnas Piirimägi.

«Maastikuotsingud ja kopteri kasutamine kadunud inimese otsingutel on tavapärased tegevused, samuti kohalike elanike küsitlemine. Maastikuotsingute läbiviimiseks kaasame tavaliselt ressurssi mahus, mis sel hetkel on võimalik. Täna tulid lisaks politseiametnikele Aegviidus toimunud otsingutele appi ka vabatahtlikud, mille eest oleme neile väga tänulikud,» rääkis ta.

Postimehele teadaolevalt märgati Marekit kaks päeva tagasi Aegviidu kandis Nikerjärve telkimisala lähistel mööda asfaltteed kõndimas. Seljas olla Marekil olnud linnariided ning kingad. Postimehe andmetel on politseil juhtlõngadeks mõned esemed, mille järgi Marekit leida püütakse. Teadaolevalt jäid need esemed koos mehega ka esmaspäeva õhtul Balti Jaama turvakaamerasse, Aegviidust neid seni leitud ei ole.

Otsingujuhi Erkko Piirimägi sõnul on tehtud kindlaks, et Marek viibis esmaspäeva õhtul kella 17.44 paiku Balti Jaamas. Turvakaameralt on näha, et Marek viibib raudtee perroonil, kuid politseil puudub hetkel kindel info selle kohta, kas ta läks rongile.

Piirimägi ütles, et kahe inimese sõnul nägid nad Marekile väga sarnast meest Aegviidu kandis 24. aprillil ajavahemikus 10-13 ajal ja seega laiendas politsei otsinguid Aegviidu asulas ja selle lähiümbruses. «Meie kolleegid kontrollivad Aegviidus asuvaid kauplusi ning vestlevad kohalike elanikega. Samuti kontrollime matkaradasid ja RMK puhkealasid. Peatselt liituvad otsingutega EST-SAR ja Reservpäästerühma vabatahtlikud, kaasatud on ka PPA kopter,» rääkis Piirimägi. «Me ei saa hetkel välista võimalust, et Marek viibib siiski ka Tallinnas,» lisas ta.

Foto: PPA

Aegviidu kohaliku väikepoe Karl müüja sõnul parkisid politseinikud autod nende kaupluse ette juba hommikul. Edasi liikusid nad jala. Müüja sõnul oli terve Aegviidu politseinikke täis. Aegviidus viibinud Postimehe ajakirjaniku sõnul viisid politseinikud läheduses asuvatesse poodidesse pilte kadunud Marekust. 

On teada, et Aegviidu pole Marekile võõras kant ning ta on lapsepõlves piirkonnas aega veetnud.

Maastikuotsingud Suurupi külas politseiniku kodu lähistel lõpetati eile kella 20 paiku ning sealt Marekit ei leitud. Operatiivjuhi Urmas Krulli sõnul osales eile alustatud otsingutel pea 40 politseiametnikku, kellest paljud tulid kolleegi otsima vabatahtlikult. «Maastikuotsingute käigus kontrollisime läbi metsatukad, piirkonnas asuvad katakombid ja rannaäärse. Ühe kohaliku abiga sõitsime paadiga läbi ka Suurupi rannikuäärse ala. Otsimisel olid abiks ka PPA kopter ning droon. Käisime läbi ka tanklad ja poed ning küsitlesime kohalikke elanikke, juhuks, kui keegi on Marekit näinud,» ütles Krull.

Kolmapäeval pöördus politseisse mehe abikaasa, et 44-aastane Marek ei ole koju tagasi tulnud alates esmaspäevast ja tänase seisuga ei ole õnnestunud temaga ühendust saada ei lähedastel ega kolleegide.

Mareki auto on kodus maja juures ning tema telefon on esmaspäeva õhtust välja lülitatud.

Kolmapäeva õhtul käivitus Suurupi külas politseioperatsioon. Harku valla elanike Facebooki grupis rääkisid kohalikud eile mitme tunni vältel sellest, et politseinikud käisid õhtul fotoga ukselt uksele ja küsisid, kas pildil kujutatud meest on nähtud. Samuti oli politseioperatsiooni kaasatud kopter. 

Politsei vabandab kohalike ees, et info jagamine viibis. Otsingujuht Erkko Piirimägi selgitas Postimehele, et politseiga võttis otsingute ajal ühendust Harku vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, sest kohalikus Facebooki grupis tekkis kohalikel elanikel palju küsimusi piirkonnas viibivate politseinike ning õhus tiirutava PPA kopteri kohta. «Selleks hetkeks ei olnud me avalikkuse poole veel pöördunud, sest tahtsime kõigepealt kontrollida kadunud politseiniku kodu ja selle lähiümbrust,» sõnas Piirimägi. «Paraku jätsime sellega infosulgu kohaliku kogukonna ning vabandan selle pärast.»

Politseil on teada, et kadunud kolleegil on kaasas ka relv. «Meil on teada, et Marek võttis esmaspäeval peale vahetuse lõppu töökohast lahkudes kaasa oma teenistusrelva ning seni ei ole me ka relva leidnud,» rääkis Krull. «Tegemist ei ole ohtliku inimesega,» lisas ta.

Otsingujuht Erkko Piirimägi selgitas, et politseinikel on alaline relvakandmise õigus ning seega ei olnud Marekil kohustust töölt lahkudes relv ära anda. «Mehe varasemat käitumist ning loomust arvesse võttes puudub meil hetkel alus arvata, et ta oleks ohtlik teistele,» kinnitas Piirimägi.

Esmaspäevast saati kadunud olnud 44-aastane politseinik Marek
Esmaspäevast saati kadunud olnud 44-aastane politseinik Marek Foto: PPA

Marek on ligi 180 cm pikk, tugevama kehaehitusega ja heledama peaga. Tal võib seljas olla tume jope ning tumedad jalanõud. Kui näete pildil olevat meest, palub politsei helistada hädaabinumbril 112.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles