Murelik ema küsib: kuidas teha tütrele selgeks, et tema lonkav parim sõbranna rikub pulma ära? (2)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /SCANPIX

Pruudiema kirjutas nõuandekolumnistile, et küsida: kuidas teha oma tütrele selgeks, et tema parim sõbranna võiks pulmast eemale jääda?

«Mu 27-aastane tütar ja tema parim sõber Katie on olnud sõbrad nelja-aastasest saadik. Katie sisuliselt kasvas meie majas üles ja ta on mulle nagu tütar. Mu tütar hiljuti kihlus ning kuulutas, et Katie on tema peapruutneitsi (Katie poiss-sõber on samuti mu tulevase väimehega hea sõber). Probleem on selles, et Katie kõnnib tänu sünnitraumale longates (see pole peidetud meditsiiniline probleem). Tema jaoks pole kontsade kandmine probleem ja ta on juba käinud kleidiproovis, aga ma siiski arvan, et see näeks välja koletu, kui ta liipaks pulmaprotsessioonis minu tütre ees. Ma mainisin seda oma tütrele ja pakkusin, et ehk võiks Katie samal ajal filmida või jagada kavalehti (istudes), nii et ta ei rikuks pulma esteetilist poolt. Mu tütar enam ei räägi minuga (me polnud kunagi väga lähedased), aga see on tema suur pulmapäev ja ma tahan, et see oleks täiuslik. Kõik teised pruutneitsid näevad välja imelised, kui nad kõnnivad mu tütrega koos altari poole. Kas tõesti on nii vale paluda ühel sõbrannal samal ajal istuda?»

Vastab Mallory Ortberg, kolumni «Dear Prudence» autor:

«Mul on raskusi, et sellest kirjast aru saada. Ma julgustan sind seda üle lugema ja küsima endalt: «Kas ma kõlan nagu pahalane Reese Witherspooni filmist?» Tundub, et sa oled omaenda olukorra suhtes arusaaja ning näed vaeva, et kõlada võimalikult mõistliku ja hoolivana, kuid ometi oled sa kirjutanud kirja, mis näitab su tõelisi värve igal sammul. See tüdruk on sulle «nagu tütar» ja ometi tahad sa ta oma tütre pulmast kõrvale jätta lihtsalt seetõttu, et ta lonkab. Su tütre pulm saab olema täiuslik koos Katiega, kes on täieõiguslik pulmaseltskonna liige. Lonkamine pole tõrvatilk meepotis, see on osa Katie elust. See polnud mitte ainult vale paluda tütrel oma parim sõbranna seetõttu kõrvale jätta, see on õel, diskrimineeriv ning näitab, kui palju puudub sinus empaatiat, kaastunnet ja graatsiat. Sa pead kohe oma tütre ees vabandama ja ma siiralt soovitan sul oma südametunnistus üle vaadata.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles