Pärnusse mahuks sünnitama kolm korda rohkem naisi

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste- ja lastekliiniku juhataja ­Kadri-Liina Vahula arvab, et Pärnusse võiks tulla rohkem sünnitajaid­.
Naiste- ja lastekliiniku juhataja ­Kadri-Liina Vahula arvab, et Pärnusse võiks tulla rohkem sünnitajaid­. Foto: Mailiis Ollino

Põlva, Haapsalu ja Valga haigla sünnitusmaja sulgemisega on jutuks tulnud Pärnu haigla sünnitusosakondki, mida kinnipanek küll ei ähvarda, kuid oma mõju mujal riigis toimuv Pärnule siiski avaldab.

Pärnu haigla naistearst, naiste- ja lastekliiniku juhataja Kadri-Liina Vahula rääkis, et Haapsalust ja Rap­last lisandus sealsete sünnitusosakondade sulgemise järel 20–30 sünnitajat aastas. Samuti toovad oma lapsed Pärnus ilmale Läänemaa ja Pärnumaa Lääneranna valla naised, kui nende kodu jääb Haapsalust Pärnu poole. Sünnitusmaja valikul mängib rolli nii bussigraafik, teede olukord kui tõik, kuhu kiirabi sünnitaja viib.

Doktor Vahula kinnitusel on Pärnu­ haigla vajaduse korral valmis vastu võtma kolm korda rohkem sünnitusi. “Me oleks väga õnnelikud, kui Pärnusse tuleks veel rohkem sünnitajaid. Pärnus ja Eestis tervikuna on sünnituste arv väga palju langenud: kunagi oli Pärnus 1000–1500 sünnitajat aastas, nüüd umbes 800,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles