KOHALIK VAADE: Võltsitud diplom Hispaania poliitikas ametist ei vii, kuid näpatud kreemipurk küll

Gregorio García Maestro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi piirkonna president, Hispaania konservatiivse Rahvapartei esindaja Cristina Cifuentes teatamas oma tagasiastumisest.
Madridi piirkonna president, Hispaania konservatiivse Rahvapartei esindaja Cristina Cifuentes teatamas oma tagasiastumisest. Foto: SUSANA VERA / REUTERS / Scanpix

Cristina Cifuentes pidi Madridi piirkonna juhina olema see, kes likvideerib  korruptsiooni ning on tänapäevase ja ausa poliitika kehastus. Nüüd juba endisel piirkonnapresidendil läks aga kõik väga valesti.

53-aastane Cifuentes, üks konservatiivse Rahvapartei prominentsemaid liikmeid, pidi oma ametist tagasi astuma, kui internetis avaldati video 2011. aastast, millelt on näha, kuidas supermarketi turvamees tabab ta kahe näpatud kreemipurgiga kotis. Varastatud kosmeetika väärtuseks oli umbes 40 eurot. Tollal oli Cifuentes kohaliku parlamendi asepresident.

Salvestis osutus kunagi esimeseks naissoost Hispaania valitsusjuhiks saamisest unistanud Cifuentese karjäärile hävitavaks.

Õigupoolest algas Cifuentese langus juba 21. märtsil, kui tuli ilmsiks, et ta sai magistrikraadi Kuningas Juan Carlose ülikoolist ilma magistritööd tegemata või isegi loengutes käimata. Ülikooli asutas kunagi tema kodupartei ning see tegutseb Madridi piirkonnavõimu alluvuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles