Damaskuse lähistel sai Süüria valitsusvägede rünnakus surma 17 tsiviilisikut (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürsurünnaku tekitatud suitsupilv täna Yarmuki palestiina pagulaslaagri kohal Damaskuse lõunaosas.
Mürsurünnaku tekitatud suitsupilv täna Yarmuki palestiina pagulaslaagri kohal Damaskuse lõunaosas. Foto: RAMI AL SAYED / AFP / SCANPIX

Süüria valitsusvägede õhu- ja mürsurünnakutes Damaskuse lõunaosas asuvale Yarmuki palestiina pagulaslaagrile sai surma 17 tsiviilelanikku, ütlesid vaatlejad.

Valitsusväed hoogustasid rünnakuid Yarmukile 19. aprillil, et tõrjuda sealt äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võitlejad, ütles Londonis baseeruv vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Täna toimusid piirkonnas eriti intensiivsed rünnakud. 

«Sõjaväe üksused on pärast terroristide kaitseliinist läbimurdmist liikunud õhujõudude ja suurtükiväe toel Lõuna-Damaskuses mitmel teljel jõudsalt edasi, sealhulgas Hajar al-Aswadi piikonnas,» teatas Süüria riiklik uudisteagentuur SANA.

Agentuur lisas, et džihadistidele tekitati tõsiseid inim- ja materiaalseid kaotusi.

Süüria riigitelevisiooni andmeil on armee haaranud enda kontrolli alla Hajar al-Aswadis ISISe käes olnud hooneid ning kaevikute ja tunnelite võrgustiku.

Naabruses asuvas Qadami piirkonnas said televisiooni teatel kaks last surma terroristlike rühmituste mürsutules. 

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus ütles, et valitsusmeelsed jõud haarasid hooned ja tänavad Hajar al-Aswadis ja Qadamis koidikul korraldatud rünnakuga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles