Kahjumis Stockmann sulgeb üle 20 Lindexi kaupluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmann
Stockmann Foto: Edijs Pālens / LETA

Soome jaekontsern Stockmann teatas reedel, et sulgeb tänavu enam kui 20 Lindexi kauplust, mida on aasta algul plaanitust rohkem.

"Poodide arv peaks võrreldes 2017. aastaga tänavu vähenema enam kui 20 võrra, mis on rohkem kui me aasta alguses arvasime. See peegeldab Rootsi moeturu nõrgemat arengut," ütles Stockmanni tegevjuht Lauri Veijalainen.

Lindexi rõivaketi kahjum on mõjutanud kogu Stockmanni kontserni tulu. Esimeses kvartalis teenis Stockmann 202 miljoni eurose käibe juures 24,8 miljonit eurot tegevuskahjumit, mis sarnaneb mullu sama aja tulemusele.

Kontserni kuuluva Lindexi kaupluste käive vähenes mullu 6,8 protsenti 114,8 miljonile eurole ning puhaskahjum oli 15,9 miljonit eurot.

Eestis asub Lindexi 490 kauplusest 10.

Möödunud aastal teatas Stockmann, et Lindexis viidi läbi väärtuse languse kontroll. Selles leiti, et Lindexi firmaväärtus langes umbes 150 miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles