Hispaanias protestiti seksuaalkurjategijate liialt leebete karistuste pärast (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Pamplonas.
Meeleavaldajad Pamplonas. Foto: Alvaro Barrientos / AP

Hispaanias kogunes laupäeval Pamplona linnatänavatele 35 000 inimest, kes avaldasid meelt seksuaalkurjategijatele mõistetavate karistuste liigse leebuse vastu, teatasid võimuesindajad.

Raevunud protestijad on kogunenud tänavatele juba kolmandat päeva järjest pärast vastuolulist kohtuotsust.

Kohus mõistis neljapäeval üheksaks aastaks vangi mehed, kes vägistasid 2016. aastal Pamplonas grupiviisiliselt 18-aastase naise, filmisid seda ja uhkustasid teoga internetis. Kurjategijad mõisteti vangi mitte vägistamise, vaid seksuaalse kuritarvitamise paragrahvi alusel.

Alustatud on internetipetitsiooniga otsuse teinud kohtunike ametist tagandamiseks ja see oli laupäevaks kogunud 1,2 miljonit allkirja. Hukkamõistuga on ühinenud mitmed mõjukad usuühendused.

Tuhanded naised marssisid tänaval protestiks ülestõstetud kätega. Politsei hinnangul kulges meeleavaldus siiski rahumeelselt.

Hispaania, Prantsuse ja Paraguay politsei pidasid kõnealuse kuriteo toimumisega umbes samal ajal seksikaubitsemisevastases ühisoperatsioonis kinni 14 inimest ja vabastasid 15 naist seksiorjusest. Üheksa kurjategijat võeti seksiga kaubitsemise süüdistuse alusel kinni just Pamplonas.

Hispaania riigiprokuratuur on teatanud, et kaebab otsuse edasi. Hispaania konservatiivne valitsus lubas ühtlasi kaaluda seksuaalkuritegude eest mõistetavate karistuste ja seadusandluse uuendamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles