USA president sarjas sotsiaalmeedias Montana demokraadist senaatorit (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA resident Donald Trump laupäevasel kampaaniaüritusel.
USA resident Donald Trump laupäevasel kampaaniaüritusel. Foto: JOSHUA ROBERTS / REUTERS

USA president Donald Trump sarjas laupäeval sotsiaalmeediavõrgustikus Twitter Montana osariigi senaatorit Jon Testeri ja nõudis tema ametist lahkumist, edastasid meediakanalid.

Trumpi sõnul esitas Tester avalikkuses väiteid Valge Maja arsti Ronny Jacksoni ebaprofessionaalse käitumise kohta, mis hiljem osutusid valeks.

Väidete kohaselt olevat Jackson muu hulgas jaganud presidendi lennukis unerohtu, kirjutanud retsepte patsientidele, kelle haiguslugu ta ei teadnud ja viibinud töökohal alkoholijoobes. Jackson on süüdistused tagasi lükanud.

"Salateenistus ei ole suutnud leida kinnitust ja tegelikult nad lausa eitavad kõiki petturdemokraatide süüdistusi, mis on hävitanud Jacksoni maine ja imelise perekonna. Tester peab tagasi astuma," kirjutas Trump.

Kõige hullemaks oli presidendi sõnul vale, et Jackson olevat alkoholijoobes sõites teinud avarii Valge Maja autoga.

Valge Maja teatas juba varem sel nädalal, et puuduvad igasugused dokumendid või tõendid, et Jackson oleks üldse mingi autoga avarii teinud.

Valge Maja arst Jackson loobus neljapäeval kandideerimast veteranide asjade ministri ametikohale, sest teda süüdistati ravimite hooletus väljakirjutamises ja purjuspäi tööl viibimises.

"Võtan kahetsusega tagasi nominatsiooni veteranide asjade ministriks," ütles Jackson avalduses, kuid lisas, et talle esitatud süüdistused on valed ja väljamõeldud. Neljapäeval saatis Valge Maja välja Jacksoni avalduse, milles taunitakse talle osaks saanud "alusetuid anonüümseid rünnakuid".

Jackson on töötanud alates 2006. aastast Valge Maja arstina ja lubas neljapäeval selles ametis jätkata.

Veteranide ministeerium on USA valitsuses suuruselt teine. Ministeeriumis on ligi 370 000 töötajat, kel tuleb seista hea üheksa miljoni veterani eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles