Kolm Euroopa suuremat majandust on valmis reageerima USA tollidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron. Foto: LUDOVIC MARIN / AFP / Scanpix

Euroopa Liidu kolme võimsama majandusega riiki leppisid kokku vajaduses olla valmis reageerima Ühendriikide võimalikele tollitariifidele, teatas pühapäeval Prantsusmaa presidentuur.

«EL peab olema valmis reageerima, kui vaja, siis tõhusalt ja kiiresti,» on öeldud avalduses pärast telefonikõnelusi Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni, Saksa liidukantsleri Angela Merkeli ja Briti peaministri Theresa May vahel USA uute imporditollide võimaliku mõju üle.

USA tariifid terasele ja alumiiniumile peaksid jõustuma teisipäeval ning võtmetähtsusega  kaubanduspartnerid, sealhulgas EL on ärgitanud Valget Maja neile alalist erandit tegema.

USA president Donald Trump kohtus läinud nädalal Macroni ja Merkeliga, kuid ei vihjanud, kas ta kavatseb teha erandit EL-ile, mis mullu eksportis Ühendriikide turule terast ja alumiiniumi 7,7 miljardi USA dollari eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles