Kurioosum: 100 miljoni nõue tegi ettevõtjast kriminaali

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha(pilt illustreeriv).
Raha(pilt illustreeriv). Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valga metsaettevõtja Vello Oja küsis käibedeklaratsioonis riigilt tagasi 100 miljonit eurot, mis päädis Oja kodu läbiotsimise ja kohtu ette jõudmisega.

Kui Maakohus leidis, et Oja tegi deklaratsiooni täites lihtsalt vea, siis ringkonnakohus mõistis mehe süüdi - nüüd liigub vaidlus juba riigikohtusse, vahendab Äripäev.

Oja eitab tuliselt süüd, maksuamet, prokurör ja kohus on aga kindlad, et ta teadis, mida teeb ning lisaks sellele järeldas kohus maksuameti töötaja tunnistusest, et Oja näibki maksuameti vastane, mistõttu võis ta summa kirjutada kiuslikkusest.

Ise väidab Oja, et ei tea, kuidas üüratu summa deklaratsiooni sattus – kuna tema juhitaval firmal käivet polnud, ei saanud ta ka midagi tagasi küsida.

«Absurditeater,» kommenteeris ettevõtja, lisades, et ta oleks täisidioot kui sellise asjaga tegeleks, sest ta teab, et maksuametist ei tule midagi lihtsalt niisama.  

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles