Ametirelvaga kadunuks jäänud politseinik – mida me tänaseks teame? (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud politseiniku otsingute teine päev Aegviidu lähistel.
Kadunud politseiniku otsingute teine päev Aegviidu lähistel. Foto: Eero Vabamägi

Koos ametirelvaga jäljetult kadunud politseinik käivitas ulatusliku otsinguoperatsiooni, kuid seni pole otsingud tulemust andnud ning meest pole jätkuvalt leitud. Mida me juhtunust tänaseks teame?

  • Esmaspäev, 23. aprill

44-aastane Marek lõpetas Ida-Harju politseijaoskonnas vahetuse ning lahkus töölt koos ametirelvaga. Kuna politseinikel on alaline relvakandmise õigus polnud seega Marekil kohustust töölt lahkudes relva ära anda. Relva pole siiani leitud.

Kell 17.44 jäi Marek Balti jaamas turvakaamera lindistusele.

Marek Balti jaama turvakaameral.
Marek Balti jaama turvakaameral. Foto: PPA
  • Teisipäev, 24. aprill

Postimehele teadaolevalt märgati Marekile sarnanevat meest Aegviidu kandis Nikerjärve telkimisala lähistel mööda asfaltteed kõndimas. Seljas olla Marekil olnud linnariided ning kingad.

Otsingujuhi Erkko Piirimägi sõnul nägid kaks inimest Marekile väga sarnast meest Aegviidu kandis 24. aprillil ajavahemikus 10-13.

  • Kolmapäev, 25. aprill

Kolmapäeval pöördus politseisse mehe abikaasa, et 44-aastane Marek ei ole koju tagasi tulnud alates esmaspäevast ja 25. aprilli seisuga ei ole õnnestunud temaga ühendust saada ei lähedastel ega kolleegidel. Selgitati välja, et Mareki auto on kodus maja juures ning tema telefon on esmaspäeva õhtust välja lülitatud.

Eelmisest esmaspäevast saati kadunud olnud 44-aastane politseinik Marek.
Eelmisest esmaspäevast saati kadunud olnud 44-aastane politseinik Marek. Foto: PPA

Teate peale alustati kolmapäeva õhtul mehe kodu lähistel Suurupi külas suure politseioperatsiooniga ning käivitati maastikuotsingud. Politseinikud käisid õhtul fotoga ukselt uksele ja küsisid, kas pildil kujutatud meest on nähtud. Samuti oli politseioperatsiooni kaasatud kopter. Kolmapäeval alustatud maastikuotsingud Mareki kodukandis Suurupis kestsid sama päeva hilisõhtuni, kuid meest ei õnnestunud leida.

Kadunud politseiniku otsingud Suurupis.
Kadunud politseiniku otsingud Suurupis. Foto: Mihkel Maripuu
  • Neljapäev, 26. aprill

Neljapäeval saabus politseile info, et Marek võis sõita rongiga Aegviitu ning seetõttu alustati enne kella seitset õhtul paralleelselt Suurupi otsingutega operatsiooni ka Aegviidus. Maastikuotsingud Suurupi külas politseiniku kodu lähistel lõpetati neljapäeval kella 20 ajal ning Marekit sealt ei leitud.

Operatiivjuhi Urmas Krulli sõnul kontrolliti maastikuotsingute käigus läbi metsatukad, piirkonnas asuvad katakombid ja rannaäärse. «Ühe kohaliku abiga sõitsime paadiga läbi ka Suurupi rannikuäärse ala. Otsimisel olid abiks ka PPA kopter ning droon. Käisime läbi ka tanklad ja poed ning küsitlesime kohalikke elanikke, juhuks, kui keegi on Marekit näinud,» ütles Krull.

Kadunud politseiniku otsingute teine päev Aegviidu lähistel.
Kadunud politseiniku otsingute teine päev Aegviidu lähistel. Foto: Eero Vabamägi

Kella kuue paiku käis Aegviidus metsatihedat ala kammimas ka helikopter, kuid kahjuks ei viinud see lähemale 44-aastase Mareki leidmisele.

Politsei sai neljapäeval vihje, et Nelijärve lähedal olevat keegi näinud Mareki sarnast meest ning läheduses oli püsti paigaldatud oranž telk. «Kontrollisime antud telgi asukohta, kuid telki enam seal ei olnud. Kui kellegi on lisainfot, kes võis telgiga Aegviidu kandis ööbida, palun andke sellest meile teada,» lausus Krull.

  • Reede, 27. aprill

Aktiivsed otsingud lõpetati. Politsei teatas reedel, et katkestas neljapäeva õhtupoolikul Harjumaal Aegviidu kandis kadunud kolleegi otsingud ning reedel teda enam aktiivselt maastikult edasi ei otsitud.

«Vaatasime läbi turvakaamera salvestisi rongidelt ning linnaruumist, et kaardistada Mareki liikumist ja selgitada välja tema võimalik teekond. Suhtlesime Mareki lähedaste, sõprade ja tuttavatega, et saada aimdust Mareki kadumise tagamaadest. Meil ei ole enam täiendavat infot, mille pinnalt maastikuotsinguid jätkata ja sel põhjusel need eilsega katkestasime,» ütles politsei operatiivjuht Urmas Krull reedel.

  • Esmaspäev, 30 . aprill

Politsei sõnul tegeletakse jätkuvalt turvakaamerate salvestiste läbivaatamisega ning võimalike uute andmete kogumisega, mida polnud tulenevalt nädalavahetusest võimalik hankida. Samas hetkel politseil ühtegi uut juhtlõnga pole, samuti on aktiivsed otsingud uueks nädalaks lõpetatud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles