Ratas kinnitas oma toetust Vaheri jätkamiseks PPA juhina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA peadirektor Elmar Vaher ja peaminister Jüri Ratas.
PPA peadirektor Elmar Vaher ja peaminister Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Jüri Ratase sõnul toetab ta jätkuvalt Elmar Vaheri jätkamist politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektorina hoolimata Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ootamatult ilmnenud soovist protsessi pidurdada.

«Peaminister on toetanud Elmar Vaheri kandidatuuri, toetab seda edasi ja ei otsi ühtegi uut politsei- ja piirivalveameti peadirektorit,» ütles Ratas esmaspäeval BNSile.

Vastuseks küsimusele, kas tema seisukoht võib muutuda pärast IRLi riigikogu fraktsiooni arutelu kolmapäeval, ütles Ratas: «Ma ei pea seda väga tõenäoliseks.»

Valitsus plaanis Vaheri uuesti PPA peadirektoriks kinnitada neljapäeval, kuid lükkas otsuse edasi pärast IRLi esimehe Helir-Valdor Seederi ootamatult ilmutatud vastuseisu. Seeder viitas ERRile antud intervjuus küsimustele, mis tal tekkisid seoses uue piiri kavandamisel ilmnenud ebatäpsustega. IRLi fraktsioon plaanib Vaheri kandidatuuri uuesti arutada kolmapäeval.

Kehtiva korra kohaselt nimetab valitsus politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale viieks aastaks valdkonna eest vastutava ministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni arvamuse. Riigikogu õiguskomisjon toetas Vaheri jätkamist PPA peadirektorina ning siis IRL Vaheri suhtes vastuseisu ei ilmutanud.

Vaheri uus ametiaeg politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohal oleks pidanud algama 2. mail ning kestma kuni 1. maini 2023. Siseminister Andres Anvelt on ERRi teatel lubanud kinnitada Vaheri 2. maist PPA peadirektori kohusetäitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles