Video ja galerii: Sindis istutas tamme ka Ott Lepland

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval istutati Sindi linna Ojakalda parki 100 puuga tammik, millega algas üleriigiline “Eesti Vabariik 100” tammeparkide rajamine. Tamme istutas ka üritusele esinema tulnud Ott Lepland.

Vihmase ilma kiuste oli heatujulisi istutajaid kohale tulnud üle 100, neid tervitasid teiste hulgas riigisekretär Heiki Loot, “EV 100” juhtrühma esimees Toomas Kiho ja Tori abivallavanem Priit Ruut.

“Viis aastat tagasi kogutud tammetõrudest on sirgunud väikesed puud ja käes on aeg need maha istutada,” sõnas Loot. “Koostöös Sindi elanike ja paljude teiste ettevõtlike inimestega jätame kogu Eestis rajatavate tammeparkide, -alleede ja -saludega ilusa märgi Eesti riigi ajalukku ja teeme väärika kingituse Eestile. Ojakalda pargist saab mõnus paik, kus Eesti 100. sünnipäeva meenutada ja tunda rõõmu ja uhkust oma riigi üle.”

Kiho tervitas sintlasi sõnadega: “Maailm muutub, Sindigi muutub natuke. Sellest heinamaast saab aastakümnete ja -sadade pärast võimas tammesalu. “Eesti Vabariik 100” ajal muutubki Eestimaa loodetavasti ikka paremaks, ilusamaks ja kodusemaks. See on meie eesmärk, meie aade, paleus ja soov.”

Tori abivallavanem Priit Ruut kõneles, et iga tamm sümboliseerib ühte aastat meie riigi ajaloos. “Täna teeme meiegi ajalugu, kui istutame tammiku, mis kestab kauem kui meie.”

Riigisekretär, “EV 100” juhtrühma esimees ja abivallavanem said austava ülesande istutada kolm esimest tamme, seejuures aitasid neid Sindi gümnaasiumi õpilased.

Märkimisväärse panuse andsid tammiku rajamisse Pärnu laste ja noorte tugikeskuse lapsed. 2013. aastal kuulsid kasvandikud üleskutsest, idandasid samuti tammetõrusid ja panid need Lottemaale kasvama. Täna istutati needki 14 puud koos teistega pidulikult Ojakalda parki.

Pargiservas leidsid ühtlasi koha kaks kivirahnu, millest ühel sõnum, et pargi rajas Sindi gümnaasium 2018. aastal, ja teisel märge, mis seob Sindi pargi kõikide Eestis istutatud tammikutega.

Tammeparkide rajamine on riigikantselei kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. Kinki hakati ette valmistama 2013. aastal, mil kõikjal Eestis asusid lapsed korjama tammetõrusid ja kasvatama istikuid. Lähikuul lisandub igasse maakonda vähemalt üks tammik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles