KOHALIK VAADE. Leke pani ohtu Leedu presidendi ametikoha

Vaidas Saldžiūnas
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite tulpidega. Tulbid on hiljutise skandaali valguses omandanud sootuks uue tähenduse.
Leedu president Dalia Grybauskaite tulpidega. Tulbid on hiljutise skandaali valguses omandanud sootuks uue tähenduse. Foto: president.lt

Leedu presidendile Dalia Grybauskaitėle võinuks tema teise ametiaja viimane aasta olla edukas. Reiting on kõrge ning tema nimi avab tulevikuks Brüsselis mitmeid uksi. Sellest hoolimata on kodumaal tekkinud suured probleemid ja räägitakse isegi presidendi tagandamisest.

Ta meeldib rahvusvahelisele meediale oma teravate sõnakõlksude ja silmatorkavate siniste kostüümide tõttu. Ühel korral nimetas ta Venemaad terroristlikuks riigiks ja pääses küllaltki kergelt. Nii kodus kui võõrsil impulsiivne ja karm president Grybauskaitė suutis viimase üheksa aasta jooksul mitmeid skandaale vältida.

Ambitsioonika, tähelepanu armastava ja alati juhirolli haarava liidrina muutus ta ka ise enesekindlaks ja usaldas oma oskust end maailma liidrite jaoks kuuldavaks teha. Olgu selleks liidriks siis Barack Obama, Donald Trump, Angela Merkel või Vladimir Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles