Ratas: ametiühingud on valitsusele väärtuslikud koostööpartnerid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Sille Annuk / Postimees

Peaminister Jüri Ratase sõnul on tööinimesed ja ametiühingud olnud valitsusele viimase poolteise aasta jooksul head koostööpartnerid, kellega koos on teoks saanud koalitsiooni mitmed olulised otsused.

Ratas kinnitas, et ametiühingutega on tehtud sisukat koostööd ning ta on veendunud, et see jätkub ka edaspidi. «Meil on olnud korduvalt võimalik töises õhkkonnas üheskoos nõu pidada ning ministrid on saanud väärtuslikku abi ja nõuandeid. Ma usun südamest, et oleme kõik koos suutnud tööinimeste jaoks nii mõndagi head teha,» ütles Ratas Tallinnas Vabaduse väljakul ametiühingute korraldatud töötajate pidupäevaüritusel.

Ratase sõnul on ametiühingutega koostöös teoks saanud koalitsiooni mitmed olulised otsused, näiteks aasta alguses toimunud tulumaksuvaba miinimumi tõstmine ning päästjate, politseinike, piirivalvurite, õpetajate, kõrgharidusega kultuuritöötajate, sotsiaaltöötajate ja veterinaaride eesootav palgatõus, kuid ka tervishoiu lisarahastamine.

Peaministri sõnul on praegu mitmekordselt põhjust tähistada, sest muu hulgas täitus Eestil 14 aastat Euroopa Liiduga ühinemisest. «Olen veendunud, et Euroopa Liitu kuulumine on andnud väga tugeva panuse Eesti inimeste heaolu suurendamisse ning tööinimeste õiguste tõstmisesse. Euroopalik mõtteviis väärtustab ja hindab igaühe panust ning asetab just inimese huvid ja heaolu poliitika keskmesse. Täpselt seda tuleb meil alati teha ka Eestis,» lausus ta.

Ratase sõnul teeb seetõttu rõõmu, et heas tahtes otsitakse võimalusi veelgi tihedamaks tööturu osapoolte mõttevahetuseks. Ta tõi esile, et võttis aprillis peaministrina vastu ametiühingute esitatud sotsiaaldialoogi edendamise ettepanekute paketi ning kokku on lepitud ka valitsuse, Eesti Ametiühingute Keskliidu ja Tööandjate Keskliidu kohtumiste korraldamine. «Sellised kokkupuuted ja aruteluvõimalused on ühiskonnas õiguste ja huvide tasakaalu saavutamisel väga tähtsad. Laiapõhjaline mõttevahetus ning konsensuse otsimine on meid kõiki puudutavate poliitikate kujundamisel kahtlemata ka valitsusele asendamatu väärtusega,» lisas Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles