Vene sõjalennuk sooritas Läänemere kohal ebaprofessionaalse manöövri (22)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalennuk Su-27
Vene sõjalennuk Su-27 Foto: SCANPIX

Vene sõjalennuk sooritas Läänemere kohal ebaprofessionaalse manöövri, kui lendas lähedalt mööda USA mereväele kuuluvast lennukist.

Vahejuhtum leidis CNNi andmetel aset teisipäeval, kui Vene sõjalennukit Su-27 ja USA mereväele kuuluvat lennukit P-8 lahutas õhus vaid kuus meetrit. Rahvusvahelises õhuruumis tehtud manööver ei olnud küll ohtlik, kuid ebaprofessionaalne, kirjutas CNN.

USA mereväe esindaja leitnant Zach Harrell keeldus intsidenti kommenteerimast. Ta ütles, et USA laevad ja lennukid puutuvad teiste riikide laevade ja lennukitega tihti vahetult kokku ning lisas, et kui olukord oleks olnud ohtlik, oleks sellest avalikult teada antud.

Viimati leidis sarnane juhtum aset jaanuaris, kui Vene lennuk SU-27 möödus lähedalt USA lennukist EP-3. Siis teatas USA armee esindaja, et see oli ebaprofessionaalne ning ohtlik ning selle sündmuse järel tegi USA avalduse, milles süüdistas venelasi «olemasolevate lepingute ja rahvusvahelise õiguse ranges rikkumises».

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles