Nigeeria kirdeosas hukkus kahes enesetapurünnakus vähemalt 60 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Mubis ohvreid abistamas.
Päästetöötajad Mubis ohvreid abistamas. Foto: HANDOUT / REUTERS

Nigeeria kirdeosas sai teisipäeval surma vähemalt 60 inimest, kui kaks enesetapuvõitlejat lasid ennast õhku Mubi linna mošees ja turul, teatasid kohalikud elanikud ja meditsiinitöötajad.

Veel vähemalt 56 inimest sai vigastada, kellest 11 on kriitilises seisundis.

"Me oleme toimetanud haiglasse kümneid hukkunuid ja vigastatuid," ütles kohalik vabatahtlik Habu Saleh uudisteagentuurile AFP.

Mubi haigla allika sõnul on neile kahest plahvatuskohast toodud 37 surnukeha ja kümneid kannatanuid.

Kohalik elanik Muhammad Hamidu ütles, et võib kinnitada vähemalt 68 inimese hukkumist. Samuti Mubis elav Abdullahi Labaran rääkis 73 inimese surmast.

Adamawa osariigi pealinna Yola politsei ja valitsusametnikud ei ole sündmusi ja ohvrite arvu kommenteerinud.

Pealtnägijate sõnul lasi üks enesetapupommar end turu kõrval asuvas mošees õhku umbes viis minutit pärast palvuse algust. Teine pommar õhkis end inimeste hulgas, kes mošeest turule põgenesid.

Mubi asub umbes 200 kilomeetri kaugusel Yolast.

Piirkonnas on enesetapurünnakuid korraldanud äärmusrühmitus Boko Haram.

USA president Donald Trump tõotas esmaspäeval jõulisemalt toetada Nigeeria võitlust äärmusrühmituse Boko Haram džihadistide vastu, nõudes samas suuremat juurdepääsu Nigeeria turule. Pärast kohtumist Nigeeria presidendi Muhammadu Buhariga ütles Trump, et on valmis müüma sellele naftarikkale riigile ka helikoptereid lisaks varem kokku lepitud kerghävitajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles