USA mõistis hukka ajakirjanike tapmise Afganistanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast teist plahvatust Kabulis.
Pärast teist plahvatust Kabulis. Foto: OMAR SOBHANI / REUTERS

Valge Maja mõistis teisipäeval hukka Afganistani pealinnas Kabulis aset leidnud "tülgastavad rünnakud", milles sai surma üheksa ajakirjanikku ja veel 16 haavata.

"Me mõistame kõige karmimalt hukka eilsed enesetapurünnakud Kabulis," ütles Valge Maja eestkõneleja Sarah Sanders ajakirjanikele.

"Sellistele mõttetutele ja tülgastavatele tegudele ei ole mitte mingisugust õigustust," lisas Sanders.

Kabulis hukkus esmaspäeval kahes enesetapurünnakus 25 inimest, sealhulgas uudisteagentuuri AFP fotograaf Shah Marai ja veel kaheksa ajakirjanikku. Organisatsioon Piirideta Ajakirjanikud nimetas juhtunut ohvriterohkeimaks üksikrünnakuks meediale Talibani kukutamisest saadik.

USA kaitseminister Jim Mattis ütles esmaspäeval, et džihadistid ründavad Afganistanis ajakirjanikke, sest nad on nõrgemaks jäänud ja soovivad rohkem uudistesse pääseda õõnestamaks oktoobrisse kavandatud valimiste eel hääletusprotsessi.

"See on tavapärane käitumine inimeste poolt, kes ei suuda võita hääletuskastide juures, ning otsivad seetõttu abi pommidelt," vastas Mattis küsimusele veresauna kohta Afganistanis, milles hukus kümneid inimesi, sealhulgas palju lapsi ja ajakirjanikke.

"Nad vajavad rahvusvahelise meedia kajastust, et taoliste rünnakute kaudu kahjustada seda, mis on neid loomulikult sõjaliselt ja diplomaatiliselt tahaplaanile tõrjunud," lisas Mattis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles