Koostisained
- Lehttaigen
- Nõo Lihavürsti Küülikumaksapasteet
- Muna
Koostisained
Valmistamisõpetus
Mõnikord tahaks midagi erilist süüa ning seda rõõmu ka teistega jagada. Hea viis, kuidas väikese vaevaga laud katta on teha maitsvaid pirukaid. Pirukate valmistamine võib olla aeganõudev tegevus, kuid saab ka kiiremini. Meil on teile hea retsept, kuidas teha maitsvaid pirukaid nii, et kulutaksite selleks võimalikult vähe aega.
Esimese asjana on vaja tainast. Kuna meie eesmärk on valmistada pirukad võimalikult lihtsalt, siis kasutame lehttainast. Lehttainast pirukad küpsevad kiiresti ja jäävad ka väga mõnusalt kohevad ning krõbedad.
Teiseks on vaja pirukatele sisu ehk täidist. Täidiseks valisime Nõo Lihavürsti Küülikumaksapasteedi. See pasteet on väga hõrk ja kreemjas ning sobib pirukatesse ideaalselt.
Ega muud keerulist ei olegi, kui lõika lehttainast kaks ringi, tõsta nende vahele pasteet ja vajuta ääred kahvliga kinni. Pintselda veel munaga üle ja lükka pirukad ahju. Kui pirukad on valmis, siis tõsta need taldrikule jahtuma ning võibki juba sööma hakata.