Retsept: Küülikumaksapasteediga pirukad

Nõo Lihatööstus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihatööstus

Koostisained

  • Lehttaigen
  • Nõo Lihavürsti Küülikumaksapasteet
  • Muna

Valmistamisõpetus

  1. Tõsta lehttaigen sulama.
  2. Rulli taigen lahti ja tee ümara klaasiga ringid.
  3. Tõsta lusikaga küülikumaksapasteeti lehttaignast ringile ning tõsta teine lehttaignast ring peale.
  4. Vajuta ääred kahvliga kinni.
  5. Klopi munad lahti ning pintselda segu pirukate peale, et pirukad tuleksid ilusad kuldpruunid.
  6. Küpseta ahjus 20 minutit 180 kraadi juures.
Foto: Nõo Lihatööstus

Mõnikord tahaks midagi erilist süüa ning seda rõõmu ka teistega jagada. Hea viis, kuidas väikese vaevaga laud katta on teha maitsvaid pirukaid. Pirukate valmistamine võib olla aeganõudev tegevus, kuid saab ka kiiremini. Meil on teile hea retsept, kuidas teha maitsvaid pirukaid nii, et kulutaksite selleks võimalikult vähe aega.

Esimese asjana on vaja tainast. Kuna meie eesmärk on valmistada pirukad võimalikult lihtsalt, siis kasutame lehttainast. Lehttainast pirukad küpsevad kiiresti ja jäävad ka väga mõnusalt kohevad ning krõbedad.

Foto: Nõo Lihatööstus

Teiseks on vaja pirukatele sisu ehk täidist. Täidiseks valisime Nõo Lihavürsti Küülikumaksapasteedi. See pasteet on väga hõrk ja kreemjas ning sobib pirukatesse ideaalselt.

Ega muud keerulist ei olegi, kui lõika lehttainast kaks ringi, tõsta nende vahele pasteet ja vajuta ääred kahvliga kinni. Pintselda veel munaga üle ja lükka pirukad ahju. Kui pirukad on valmis, siis tõsta need taldrikule jahtuma ning võibki juba sööma hakata.

Foto: Nõo Lihatööstus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles