Video kinnipidamisest: politsei likvideeris Narvas narkolabori

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida prefektuuri kriminaalpolitseinikud ja kiirreageerijad pidasid eelmisel nädalal Narvas kinni kolm meest, kes valmistasid narkolaboris suures koguses amfetamiini.

Möödunud neljapäeval pidasid politseinikud kinni kolm meest, kellele on esitatud kahtlustus narkootilise aine käitlemises suures koguses, kui see on toime pandud korduvalt ja grupi poolt. Läinud nädala lõpus võeti kaks meest Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja kohtu loal vahi alla.

Menetluse käigus võeti ära üle kuue liitri vedelat amfetamiini, mida kasutati lähteainena, ja üle kahe kilogrammi tahket amfetamiini ehk valmistoodet. Kaks kilo valmisainet võrdub ligikaudu 8000 doosiga, mille tänavahind olnuks vähemalt 80 000 eurot.

Ida prefektuuri kriminaalbüroo juht Rainet Juuse ütles pressiteate vahendusel, et kriminaalbüroole on see oluline töövõit, milleni jõuti organiseeritud ja raskete kuritegude talituse pika ja intensiivse töö tulemusena. «Sellises koguses narkootikumide valmistamist tuleb Ida-Virumaal ette väga harva, tegemist on üksikjuhtumiga viimaste aastate jooksul. Selle juhtumi puhul räägime väga suurtest kogustest ning senine uurimine on selgitanud, et narkootilist ainet valmistati just Narvas ja turustati Ida-Virumaal,» lausus Juuse ja lisas, et narkootikumide vastu võitlemine oli ja on üks nende prioriteete.

Kahtlustatavad on Narva elanikud. 28-aastane mees on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud. 40-aastast meest ei ole varem kriminaalkorras karistatud.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Günter Kooviti sõnul tegi politsei väga head tööd. «Vaieldamatult on tegemist suure ühiskonnaohtliku kuriteoga, mis kahjustab narkootikume tarvitavate inimeste tervist ning viib omakorda kuritegude toimepanemisele. Seetõttu on kahtlustatavate vahistamine vajalik meede uute kuritegude toimepanemise vältimiseks,» lisas eriasjade prokurör.

Võimalikul süüdimõistmisel ootab mehi kolme- kuni viieteistkümneaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles