Piltuudis: Tsahkna ja Mihkelson tervitasid riigikogus uut «aknaalust» (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson, Jevgeni Ossinovski ja Margus Tsahkna riigikogus.
Marko Mihkelson, Jevgeni Ossinovski ja Margus Tsahkna riigikogus. Foto: Facebook

Täna sai Eesti juurde kaks uut ministrit - riigihaldusministi Janek Mäggi ning tervise- ja tööministri Riina Sikkuti. Endine tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski läks aga tagasi riigikokku. 

Nagu näha, tervitasid riigikogus teda vanad sõbrad: endine IRLi liige Marko Mihkelson ning samuti IRList lahkunud partei endine esimees Margus Tsahkna. Ainsad parteitud liikmed riigikogus ei häbene end hellitavalt «aknaalusteks» kutsuda ning samamoodi tervitati ka vana sõpra Jevgeni Ossinovskit. «Aknaalused said ühe liikme juurde,» kirjutas Tsahkna sotsiaalmeedias. Tõsi, tegemist oli peene huumoriga, sest erinevalt Tsahknast ja Mihkelsonist on Ossinovskil kindel koht oma erakonna fraktsioonis.

Samas ei tasu unustada, et just Tsahkna ja Ossinovski olid need, kes 2016. aastal erakondade esimeestena suitsunurgas valitsuse vahetust sepistasid, andes sellega suure panuse, et Keskerakond valitsuses Reformierakonna vastu vahetada. Mida põnevat hakkab nüüd riigikogus toimuma, näitab aeg. 

Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski teatas 7. aprillil, et keskendub valimiste eel sajaprotsendiliselt erakonnale ning paneb  riigieelarve strateegia läbirääkimiste järel tervise- ja tööministri ameti maha.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles