Klass, õnn ja pikk pink: Madridi Reali suurimad sõbrad

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bayerni patuoinast väravavaht Sven Ullreich (esiplaanil) neab iseennast, Reali staarid Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ja Toni Kroos löövad võidutantsu.
Bayerni patuoinast väravavaht Sven Ullreich (esiplaanil) neab iseennast, Reali staarid Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ja Toni Kroos löövad võidutantsu. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Scanpix

Inglismaa ründelegend Gary Lineker saatis aegu tagasi igaveseks massidesse tarkusetera «Jalgpall on lihtne mäng: 22 meest ajavad 90 minutit palli taga ja lõpuks Saksamaa võidab.» Mida aeg edasi, seda enam tuleb Saksamaa suurklubil Müncheni Bayernil tõdeda: aja Madridi Reali vastu palli taga kaua tahes, lõpuks Real ikka võidab.

Sel ja eelmisel nädalal lavastusid järjekordsed aariad tollest ooperist. Ning lähiajalugu kordus: täpselt nagu 2014. aasta pool- ja mulluses veerandfinaalis, tõukas Real Bayerni jälle auti.

Pealegi juhtusid need tänavused aariad olema äravahetamiseni sarnased. Kõik nägid, et Bayern valitses mõlemat kohtumist. Münchenis tehti 13 pealelööki Reali seitsme vastu, Madridis oli vahekord koguni 20:9. Vallati rohkem palli, loodi rohkem võimalusi. Varem imelises hoos Cristiano Ronaldo seeria katkes – maailma parim jalgpallur ei skoorinud kummaski mängus.

Ometi võitis Euroopa rekordmeister Real esmalt Münchenis 2:1 ja kindlustas üleeilse 2:2 viigiga järjekordse finaalikoha. Lihtne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles