Taavi Kotka: müüme e-residentsust natuke uhkemalt, kui kaup ise on

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-residentsus.
E-residentsus. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

E-residentsuse programmi üks eeskõnelejaid Taavi Kotka tunnistas seekordses ETV saates «Pealtnägija», et programm ei ole lõpuni küps ning jagub kohti, mis vajavad lihvimist.

Kotka ütles, et tänasel päeval ei ole süsteem kokku hakanud nii, et meie riiklikud registrid, meie pangad, meie raamatupidajad, meie audiitorid, kõik koos näeksid klienti kui ühte tervikut, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Tekkinud on olukord, kus mõned e-residendid on kasutanud tagaust: Soomes registreeritud finantsasutus Holvi registreerib elektroonse arveldusarve ka distantsilt ja mõnikord läheb see Eestis firma asutamisel läbi.

Küsimusele, kas õige kohtunikuabi juurde sattumine on loterii, vastas Kotka: «See on jälle näide sellest, et programm ei ole lõpuni küps.»

Reklaamides öeldu kohta, et ühe klikiga on võimalik luua firma, kuid reaalsuses tuleb tulla Eestisse kohale, vastas Kotka, et müüma peabki natuke uhkemalt, kui kaup ise on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles