Samal lennufirmal purunes jälle õhus olles aken (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist/ @ChaikelK

Vähem kui kuu aega tagasi purunes Southwesti lennul aken ning üks reisijatest lendas poolenisti aknast välja ning hukkus. Eile purunes sama lennufirma lennukil taas aken ning piloodid olid sunnitud kiire hädamaandumise tegema.

Southwest Airlinesi Chicagost Newarki suundunud lennukil purunes üks akendest, mistõttu tegi lennuk hädamaandumise, kirjutas Airlive.net.

Tegemist oli Boeing 737-700 lennukiga ning purunenud aken oli üks avariiväljapääsudest. Lennukis olnud reisija sõnul mõranes aken pärast tugevat heli, justkui oleks miski vastu akent lennanud.

Purunenud akna juures istunud reisijad jooksid kiirelt oma istmereast välja ning paljud inimesed nutsid hüsteeriliselt. 

Kuigi olukord oli ülimalt ohtlik, ei tekkinud lennukis õhusurve kadu, nagu eelmisel hukkunuga Southwesti lennul.

Lennuk tegi hädamaandumise Clevelandis kohaliku aja järgi kell 14.45. Lennukile tuli lennujaama vastu päästeteenistus. 

Lennufirma teade õnnetuse kohta oli järgmine:

«Southwesti lennu 957 meeskond otsustas Chicago-Newarki lennul maanduda Clevelandis hoolduse eesmärgil, et vaadata üle ühe lennuki akna mitmest kihist koosnev paneel. Lennuk maandus Clevelandis ilma erilise tähelepanuta. Lennuk on viidud hooldusesse ülevaatusele ja meie Clevelandi kohalikud töötajad tegutsevad selle nimel, et 76 klienti uuele Newarki suunduvale lennukile panna.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles