Valitsus kinnitas Vaheri ja Sinisalu ametisse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA peadirektor Elmar Vaher ja peaminister Jüri Ratas.
PPA peadirektor Elmar Vaher ja peaminister Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

​Valitsus kinnitas Elmar Vaheri politsei- ja piirivalveameti peadirektoriks ning Arnold Sinisalu kaitsepolitseiameti peadirektoriks.

Valitsus kinnitas siseminister Andres Anvelti ettepanekul neljapäevasel istungil Elmar Vaheri politsei- ja piirivalveameti peadirektoriks ning Arnold Sinisalu kaitsepolitseiameti peadirektoriks uueks viieaastaseks perioodiks, edastas valitsuse pressiesindaja.

Valitsus pidi Vaheri ja Sinisalu ametisse nimetama eelmisel nädalal, kuid need päevakorrapunktid lükati nädala võrra edasi. Selle põhjuseks oli Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe Helir-Valdor Seedri ootamatult ilmutatud vastuseis Vaheri ametissenimetamisele.

Kehtiva korra kohaselt nimetab valitsus politsei- ja piirivalveameti ning kapo peadirektori ametikohale viieks aastaks valdkonna eest vastutava ministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni arvamuse. Kapo peadirektori nimetamisel võetakse arvamus ka riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjonilt.

Vaheri uus ametiaeg politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohal kestab 2023. aasta 1. maini 2023 ning Sinisalu uus ametiaeg 2023. aasta 16. juunini.​

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles