Tagasivaade Triibmannile (1)

Kai Lobjakas
, disainiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aprilli lõpus lahkus ootamatult disainer Margus Triibmann (1966–2018). Kogu rõhuvuse juures, mida professionaalsel väljal hinnatud ja äärmiselt sümpaatse inimese kaotamine kaasa tõi, on ometi oluline teadmine, et meie ümber tuksub temast tegelikult palju. Ta jõudis loominguliselt aktiivne olla oluliselt lühemalt, kui oleks võinud, jättes seejuures endast siiski nähtava ja väga selgelt tajutava jälje nii Eesti disainimaastikule kui ka avalikku ruumi laiemalt.

Triibmanni tugevuseks oli selge visioon ja fookus, ta toetus enda jaoks välja puhastatud eesmärgile ja vajadusele disaini kirjul ning tihedal väljal targalt eristuda. Ta oli keskendunud eelkõige välimööblile ja valgustite loomisele, mis andsid rohketele keskkondadele vaikimisi iseloomu ning on väärt, et neid mäletataks. Loo autor on Kai Lobjakas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles