Külmem talv kasvatas Eesti Gaasi müüginumbreid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas
Eesti Gaas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Gaas teatas, et on aasta esimese kolme kuuga suurendanud nii torugaasi, surumaagaasi kui ka elektri müüki.

Jaanuarist märtsini on Eesti Gaas müünud 182,4 miljonit kuupmeetrit gaasi, eelmise aasta sama ajaga müüdi 176,5 miljonit kuupmeetrit Seega oli tänavuse kvartali müük 5,9 miljonit kuupmeetrit suurem kui eelmisel aastal.

«Kõige selgemalt saab müügi kasvu seostada ilmaga – tänavune talv oli külmem kui eelmise aasta algus,» selgitas Eesti Gaasi tegevjuht Ants Noot pressiteates.

Oluliselt on kasvanud surumaagasi (CNG) tarbimine, kolme kuuga müüdi kaks miljonit kuupmeetrit, eelmisel aastal samal perioodil aga 1,3 miljonit kuupmeetrit.

«Surumaagaasi müüki mõjutavad kolm faktorit – esiteks on tarbijad üha teadlikumad ja soovivad osta odavamat ja puhtamat kütust. Teiseks on surumaagaasile üle läinud mitmed bussifirmad ja taksod. Ning kolmandaks, ostjate hulk saab suureneda, kui on pakkumist - oleme oma tanklaketti laiendamas, alles hiljuti avasime müügikoha Tallinnas Tehnika tänaval, kus lisaks surumaagaasile saab esimesena Eestis osta ka kodumaist biometaani,» sõnas Noot.

Jõudsalt on kasvanud Eesti Gaasi elektrimüük. Kolme kuuga on müüdud 22,9 gigavatt-tundi elektrienergiat, möödunud aastal samal ajal oli vastav number 12,7 gigavatt-tundi. Ka klientide arv on aastases võrdluses kasvanud üle pooleteise korra.

Samuti on suurenenud veeldatud maagaasi ehk LNG tarnemahud. Esimese kolme kuuga müüdi klientidele 3743 tonni LNG-d, mis torugaasi ühikutes teeb u 5,5 miljonit kuupmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles