Erik Aru: Eestit ähvardav oht Põhjamaadest (3)

Erik Aru
, ajakirjanik, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna doktorant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23.10.2015. TALLINN: 
Ehitustegevus Vanasadama ümbruses. Pildil kraanad sadama lähistel ja taustal Oleviste kiriku torn.
sadam, jahid, ehitus, ehitusplats, Tallinna vanalinn, kirik
FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
23.10.2015. TALLINN: Ehitustegevus Vanasadama ümbruses. Pildil kraanad sadama lähistel ja taustal Oleviste kiriku torn. sadam, jahid, ehitus, ehitusplats, Tallinna vanalinn, kirik FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kui kümne aasta taguse kriisi ajal oli siinsete pankade kuulumine Põhjamaade kontsernidele Eesti tugevus, siis tulevikus võib see hoopis miinuseks kujuneda, kirjutab kolumnist Erik Aru.

Eestis on inimese kohta läänemaailmaga võrreldes vähe elamispinda, mistõttu püsib nõudlus uute eluasemete järele. Elamispindade kvaliteet on samuti lääneriikidest kehvem ja inimesed tahavad paremasse korterisse kolida. Inimesed asuvad linna elama, sellepärast läheb vaja rohkem elamispindu. Nii peabki kinnisvara hind tõusma.Kas tuleb tuttav ette? Tõepoolest, sarnaseid väiteid sai kuulda juba möödunud aastakümne keskel Eestis möllanud buumi ajal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles