Taavi Aas umbusaldusest: teised teevad ka!

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Taavi Aas.
Tallinna linnapea Taavi Aas. Foto: Tairo Lutter

Linnavolikogu opositsiooni umbusaldamiskatse põhjused on silmakirjalikud, ütles Tallinna linnapea Taavi Aas täna.

Aasa sõnul on vastasseis abilinnapea Kalle Klandorfi kinnitamisele Tallinna Linnatranspordi ASi nõukogu esimeheks tingitud poliitilisest konkurentsist, mitte sisulistest põhjustest. «Ettevõtte puhul on tavaks, et nõukogu juhib omaniku esindaja, antud juhul linna esindaja,» ütles Aas. «Kalle Klandorf on kindlakäeline ja kogenud tippjuht, kes aitab ettevõttel praegustest tagasilöökidest üle saada.»

Aas osutas, et kui linnajuhid kuuluvad nõukogudesse, aitab see neil ka mõista ettevõtete arenguvajadusi. «Mul on kahju, et Linnatranspordi ASi mõne töötaja kahtluse alla langemist üritatakse ära kasutada terve ettevõtte kahjustamiseks. Viimaste süüdistustega kaasnevad üleskutsed ettevõte erastada, mis ilmselt tekitaks surve tasuta ühistranspordi lõpetamiseks, kuna kasum liiguks esikohale,» lisas Aas.

Aas osutas, et Tallinna Linnatranspordi AS on viimastel aastatel toonud liinidele kümneid uusi busse ja teinud edukaid trammiprojekte. «Viimaste aegade tõrvatilgad ei peaks tähendama seda, et me ei näe ettevõtte olulisi saavutusi,» sõnas ta, lisades, et Linnatranspordi ASis on nii tegevjuht kui tema nõukogu esimehena võtnud vastutuse.

Aas lisas, et reformierakondlaste ja sotsiaaldemokraatide jutt, et linnajuhid ei peaks kuuluma nõukogudesse on silmakirjalikud, sest nad ise kuuluvad mitmetesse nõukogudesse. Järelikult võivad ka teiste erakondade inimesed sinna omaniku esindajatena kuuluda.

«Mina loodan, et näiteks Tartu Ülikooli kliinikumi nõukogu juht, reformierakondlane Urmas Klaas ja haigekassa nõukogu juht, sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski võtavad paksu verd tekitanud Valga ja Põlva sünnitusosakondade teemal sama selge seisukoha nagu Tallinna Linnatranspordi ASiga seotud inimesed seda on teinud,» lõpetas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles