Otseülekanne Hardo Pajula loengult: miks tekitab psühholoog Jordan Petersoni räägitu maailmas nii suurt vastukaja? (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pidas Vabas akadeemias Tartu Katoliku Hariduskeskuse Kultuurikoja saalis avaliku loengu Hardo Pajula. 

2016. aasta sügisel sai seni suhteliselt tundmatu Toronto Ülikooli kliinilise psühholoogia professor Jordan Peterson oma vastuseisu tõttu Kanada valitsuse seaduseelnõule C-16 kiiresti rahvusvaheliselt kuulsaks. Peterson pidas nimetatud eelnõu ohtlikuks sammuks kohustusliku keelekasutuse poole ja avaldas Youtube’is kolm valitsust teravalt kritiseerinud videot.

Sealt alates on Petersoni tuntus veel mitmekordselt kasvanud. Tema raamat «12 elureeglit: vastumürk kaosele» püsib jätkuvalt rahvusvaheliste müügitabelite tipus ja tema avalikke esinemisi on vahetult või Youtube’i vahendusel jälginud miljonid inimesed.

Tänaseks on Kanada psühholoogi tekitatud lained jõudnud ka Eestisse, kus suhtumisest Petersonisse on saamas üks ideelise vastasseisu olulisematest telgedest.

Mida Peterson räägib ja miks tema räägitu üle maailma nii suurt vastukaja tekitab? Kõik, kellele need küsimused huvi pakuvad, on oodatud kuulama.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles