Tudengid lasid looval vaimul lennelda

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TKK tudeng Eliina Uibu hindab kõrgelt juhendaja tuge tööde valmimise juures ja usub, et nii võib olla kindel­: kogemata ei satu näitusele ­absoluutset jama.
TKK tudeng Eliina Uibu hindab kõrgelt juhendaja tuge tööde valmimise juures ja usub, et nii võib olla kindel­: kogemata ei satu näitusele ­absoluutset jama. Foto: Alar Raudoja

Aprilli lõpus avati Pärnu linnagalerii kunstnike majas Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) maaliosakonna tudengite ja õppejõudude näitus “Sünergia”.

“Sünergia kui koosolemine, koostöötamine ja -elamine,” selgitas TKK õppejõud Sirje Petersen väljapaneku nime lugu.

Petersenile meeldis koostöö noorte ja andekate tudengitega ja ta avaldas lootust, et annab tulevastele kunstnikele järgimist väärt eeskuju. “Pean oluliseks häid suhteid üliõpilase ja õppejõu vahel, üksteiselt õppimist,” põhjendas ta.

Kursuse eesmärk oli õppejõu seletuse kohaselt luua originaalne kunstiteos, lähtudes looja isiksusest, tema mõtetest, tunnetest ja kogemustest. Protsessi käigus maaliti kolm maali: esimene realistlik, teine poolabstraktne ja kolmas abstraktne. Pärnus näeb kolmeosalistest tervikutest osi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles