Laupäeval toimuvad Stroomi rannas Eesti suurimad talgud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Stroomi rannas 2017. aastal.
Talgud Stroomi rannas 2017. aastal. Foto: Aleksandr Gužov

Stroomi rannatalgud toimuvad Tallinna heakorrakuu raames Stroomi rannas sel laupäeval, 5. mail algusega kell 10.30.

Tegemist on teadaolevalt suurima talgupäevaga Eestis, millest võtavad osa sajad inimesed ja kümned meeskonnad. Talgutele on juba registreerinud ligi 400 inimest.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on talgupäevadele teretulnud kõik inimesed, kes on valmis ühiselt heakorratöödesse panustama, et oma linnaosa korda teha.

«Meil on väga hea meel, et mitusada inimesi on registreerunud ja näitavad sellega, et hoolivad oma kodukoha, aga ka meie ühise Läänemere puhtusest. Plastikjäätmete probleem, millele talgutega tähelepanu pöörame, on tõsine. Mereäärse linnaosana toetaksin ma päris kindlasti kõiki selliseid riiklikke ja rahvusvahelisi poliitikaid, mis vähendavad plastikjäätmete teket. Lihtsam kui plastikut linnatänavatelt, parkidest, haljasaladelt, rannast ja merest kokku koguda, oleks selle teket vältida. Sellepärast kutsun kõiki talgutest osavõtjaid ise vähendama ja vältima plastiku kasutamist ja sellega panustama puhtamasse keskkonda,» ütles Kaljulaid.

Laupäeval toimuvad talgud erinevad varasematest selle poolest, et keskenduvad seekord eelkõige liivaranna koristamisele. Osalejate seas levitatakse teavet plastikprügi ohust Läänemere keskkonnale. Samuti viiakse läbi viktoriinid ja temaatilised mängud ning tänatakse loosiga osavõtjaid.

Meene ning võimalus võita loteriiga toredaid auhindu ootab iga talgulist. Auhinnad Stroomi talgutel osalejate jaoks on välja pannud näiteks Meremuuseum, Sõle spordikeskus, spordiklubi Reval-Sport, Coca-Cola Eesti ja teised. Auhindade seas on ka jahisõit Tallinna lahel.

Talgupäeva osalejatele pakutakse traditsioonilist suppi, teed ja vett janu kustutamiseks. Meelt lahutab ansambel Apelsin. Päeva juhivad Reigo Ahven ja Natasha Bychkova.

Seekordne üritus toimub koostöös mitmete Läänemere linnadega, kes samuti korraldavad talgud oma rannaaladel – näiteks Turul ja Helsinkis toimusid talgud 3. mail ja Peterburil on plaanis oma koristusaktsiooni läbi viia 12. mail. Seetõttu tervitab talgulisi koos abilinnapea Züleyxa Izmailoviga ja Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidiga ka Peterburi linnavalitsuse esindaja Ivan Serebritski.

Stroomi talguid korraldavad Põhja-Tallinna valitsus ja Tallinna keskkonnaamet. Üritust rahastatakse Euroopa Komisjoni projekti Blastic ja Tallinna keskkonnaameti eelarvetest.

Heakorrakuu toimub Tallinnas alates 1991. aastast. Lisainfot heakorrakuu kohta võib leida aadressil https://tallinn.ee/heakorrakuu/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles