Meremehed ja Tallinki hotellid said palgatõusus kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink City hotell Tallinna kesklinnas.
Tallink City hotell Tallinna kesklinnas. Foto: Caro / Ramesh Amruth / Caro / Ramesh Amruth

​Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSL) ja Tallink Gruppi kuuluv TLG Hotell OÜ jõudsid kokkuleppele järgneva kahe aasta jooksul kehtiva kollektiivlepingu osas, leppe järgi tõusevad palgad keskmiselt üle 4 protsendi.

Toimunud läbirääkimiste põhisisu keskendus TLG Hotellis töötava personali õiglase ja õigustatud palgatõusu arutelule. Sõlmitud kokkulepe kehtib käesolevast maist 2020. aasta aprilli lõpuni, teatas EMSL.

"Palgad tõusevad keskeltläbi mitte alla 21 sendi tunnis, see teeb kuskil 33 eurot täistööajast. See palgatõus protsentuaalselt on üle 4 protsendi. Põhjuseks, miks ta TLG hotellides võib-olla on madalam kui laevas, siis kahjuks mitmete sama taseme hotellide palgatasemed Tallinnas on jätkuvalt oluliselt madalamad," ütles EMSA esimees Jüri Lember BNS-ile.

"Probleemiks on teenindussektoris jätkuvalt ümbrikupalgad. Me pole suutnud jätkuvalt koos riigi ja tööandjatega saada kontrolli alla mustalt makstavat raha," märkis Lember. "Meie eesmärk oli saavutada meelepärane põhipalkade kasv enamikule liikmeskonnast, mis ei jääks alla elukalliduse tõusule. See sai saavutatud. Teiseks ehk 2019/2020 aastaks sõlmisime tingimusliku palgaleppe, mis näeb ette palgaleppe pikenemise teiseks aastaks vaid juhul kui tarbijahinnaindeks 2018 aasta 12 kuuga ei kasva üle 3,5 protsendi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles