Trumpi Washingtonis süveneb hirm eriuurija Muelleri ees (8)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriuurija Robert Mueller (vasakul) püüab selgust luua USA presidendi Donald Trumpi kampaaniameeskonna sidemetes Venemaaga.
Eriuurija Robert Mueller (vasakul) püüab selgust luua USA presidendi Donald Trumpi kampaaniameeskonna sidemetes Venemaaga. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

Kui Eesti ei toetanud mullu detsembris ÜROs USA presidendi Donald Trumpi plaani viia Ühendriikide suursaatkond Iisraelis Tel Avivist üle Jeruusalemma, kõlas Eesti meedias kohe hääli, et üht oma tugevamat liitlast ei tohiks sel moel ärritada, sest sel võib olla mõju ka meie julgeolekule.

Ukraina on astunud nüüd sammu edasi: kartes Trumpi ärritada, lõpetas Kiiev varem tiheda koostöö eriuurija Robert Muelleriga, kes püüab luua selgust Ameerika riigipea valimiskampaania ja Venemaa suhtes.

Ukraina rahvasaadik Volodõmõr Ariev ütles New York Timesile, et Kiiev püüab igal võimalusel vältida Ameerika tippametnike ärritamist ja administratsiooniga suhete rikkumist, kuna Washington (Trump) võib muidu taganeda mullusest lubadusest müüa Ukrainale Javelin tankitõrjerakette, mida sõjas Venemaa toetatud separatistidega vajatakse.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles