NYT: eriväelased osalesid Jeemenis mässuliste vastasel missioonil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA eriväelane helikopterilt ümbruskonda turvamas.
USA eriväelane helikopterilt ümbruskonda turvamas. Foto: Gregory Brook/Reuters/Scanpix

USA roheliste barettide üksus osales eelmisel aastal Jeemenis operatsioonil huthi šiiamässuliste rakettide hävitamiseks, kirjutas USA väljaanne New York Times neljapäeval.

Jeemenis on kolm aastat seisnud silmitsi huthi šiiamässulised ning rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse sõjavägi ja seda toetav Saudi Araabia koalitsioon.

USA ja Euroopa ametnikele ja diplomaatidele viidanud Timesi sõnul saabusid armee eriväelased Jeemenisse detsembris, et osaleda missioonil koos Saudi sõduritega rakettide leidmiseks ja hävitamiseks.

Pentagon missiooni ei kommenteerinud, kuid teatas, et USA väed toetavad «partnerite piiride kaitsmist huthide piiriüleste rünnakute eest». USA toetus on «mittelahinguline», ütles sõjaväe pressiesindaja major Adrian Rankine-Galloway.

Jeemeni mässulised on korraldanud kodusõja ajal mitmeid piiriüleseid raketirünnakuid Saudi Araabia vastu.

Huthide kontrolli all on Jeemeni pealinn Sanaa ja suur osa riigi põhjaosast, mis asub Saudi Araabia piiril. Samuti kontrollitakse Hodeida sadamalinna Punase mere rannikul.

Ühendriigid on korraldanud Jeemenis president Donald Trumpi ametiajal üha rohkem maismaa- ja õhurünnakuid ka Araabia Poolsaare al-Qaeda (AQAP) vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles