Pärnus õpib Eesti parim noor sekretär

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskust esindasid üle-eestilisel sekretäride kutsemeistrivõistlustel (vasakult) juhendaja Külli Song, õpilased Kelli Tamm, Heleri Adra ja Maris Kaimak ning õpetaja Anu Laas.
Pärnumaa kutsehariduskeskust esindasid üle-eestilisel sekretäride kutsemeistrivõistlustel (vasakult) juhendaja Külli Song, õpilased Kelli Tamm, Heleri Adra ja Maris Kaimak ning õpetaja Anu Laas. Foto: Erakogu

Üle-eestilistel kutsemeistrivõistlustel Noor Meister astusid eile Tallinna majanduskoolis võistlustulle Eesti parimad tulevased sekretärid, kelle seast pälvis tiitli “Tippsekretär 2018” Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) õpilane Maris Kaimak.

PKHKst osalesid sekretäride kutsemeistrivõistlustel ka Kelli Tamm ja Heleri Adra.

Sekretäride kutsevõistluse võistlustöö ülesanded jagunesid nelja valdkonda: dokumendihaldus, sekretäritöö, keelekasutus ja avalik esinemine. Igast koolist oli oodatud esinema kuni kolm õpilast, kes õpivad kutseõppeasutustes sekretäritöö erialal esimesel või teisel kursusel.

Tublisid PKHK sekretäre juhendasid õpetajad Anu Laas ja Külli Song.

“Tippsekretär 2018” on Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane Maris Kaimak.
“Tippsekretär 2018” on Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane Maris Kaimak. Foto: Erakogu.

“Kutsemeistrivõistlused on suurepärane võimalus enda erialaselt tõestada ja ametiuhkust esile tuua. Rõõm oli näha võistlejaid, kes lahendasid innukalt, sära silmis, ülesandeid, et võistelda meistritiitli nimel,” märkis Tallinna majanduskooli direktor Riinu Raasuke.

Noore Meistri eesmärk on tutvustada ja populariseerida kutseõpet ja anda noortele võimalus oma oskusi võrrelda. Võistluste peakorraldaja on SA Innove.

Pärnakate individuaaltulemused:

I koht, dokumendihaldus: Kelli Tamm

I koht, sekretäritöö ja keelekasutus: Maris Kaimak

II koht, dokumendihaldus: Maris Kaimak

II koht, avalik esinemine: Maris Kaimak

III koht, avalik esinemine: Heleri Adra

Kokkuvõte: Kelli Tamm 5. koht, Heleri Adra 3. koht ehk pronksmedal ja “Tippsekretär 2018” Maris Kaimak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles