42 kilo kaalust alla võtnud naine: "Ei olnud probleem näiteks kilo sušit korraga ära süüa..."

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivaldse lähisuhte lõpetanud naine kaalub praeguseks 70 kilo ja kaalukaotuse teekond jätkub.
Vägivaldse lähisuhte lõpetanud naine kaalub praeguseks 70 kilo ja kaalukaotuse teekond jätkub. Foto: Riin Nurk

Anne Smith Aaslaid, kelle meedia on tituleerinud Eesti esimeseks inim-Barbieks, sai Eestis tuntuks Powerlifting Barbie nime kandva blogiga. Vägivalla all kannatanud ja emotsionaalselt katkine, varem ülekaaluline naine otsustas elus kannapöörde teha ning on nüüdseks kaotanud 42 kilo ja suitsiidsed mõtted. “Sain aru, et maailma parandamine saab alguse iseenda parandamisest,” räägib ta uuest ­algusest.

Jõutõstmisega tegelev Smith Aaslaid hakkas blogi kirjutama, näitamaks, et raskekaalus jõutõstjana saab olla naiselik. “Tahtsin oma elu jagada ja rääkida avalikult võitlusest toitumishäirete, psüühikaprobleemide, iseendaga,” põhjendab ta.

Veebipäevik oli üleval olnud kõigest 13 päeva, kui meedia seda­ kajastama hakkas. Smith Aaslaid tundis, et kollane meedia kasutab teda ära. Teda nimetati inim-Barbieks ja ta ei suhtunud sellesse hüüdnimesse kunagi hästi. “Meedia hakkas keskenduma ainult kõigele võltsile: minu meetripikkustele juuksepikendustele, huule täitesüstidele, silmi suurendavatele kontaktläätsedele, mitte sellele, kes ma inimesena olen ja mida mul maailmaga jagada on.”

Küll aga tunnistab Smith Aaslaid nüüd, et võlts välimus oli tollal kui mask, mis aitas tal muresid endagi eest varjata. “Minus oli mineviku tõttu väga palju ebakindlust, varjusin krohvikihi taha. Lasin huuli süstida, kuna uskusin, et kui mul on suuremad huuled, tundub mu paks nägu väiksem,” selgitab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles