Eesti laskesuusatajad vahetasid presidenti ja kinnitasid peatreeneriks Tobrelutsu

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts.
Indrek Tobreluts. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Laskesuusatamise Föderatsioonis vahetus president - organisatsiooni alates 2008. aastast juhtinud Aivar Nigol ametis ei jätka. Tema asemel haaras ohjad endine laskesuusataja Assar Jõepera

Aprilli lõpus toimunud üldkoosolekul valis Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon uue üheksaliikmelise juhatuse, mis astus ametisse neljaks aastaks. 5. mail toimunud juhatuse koosolekul valiti juhatuse esimeheks Fotoluks AS tegevjuht ja endine laskesuusataja Assar Jõepera.

Assar Jõepera.
Assar Jõepera. Foto: facebook.com

Presidendi rolli valitud Assar Jõepera rõhub eelkõige koostööle ja uue juhatuse sünergiale: «Uuel juhatusel on ühine soov arendada laskesuusatamist ja leida parimad võimalikud viisid ala kandepinna suurendamiseks. Kõikide juhatuse liikmete vahel valitseb hea energia ja ma olen kindel, et me suudame koos paljutki ära teha,» vahendab Jõepera sõnumit alaliidu kodulehekülg.

«Näen vajadust parandada laskesuusatamise olukorda Eestis, seda nii klubilise tegevuse kui ka noorte- ja tippsordi osas. Oman kokku 15-aastast kogemust Kristina Šmiguni ja Ameerika Ühendriikide suusakoondise hooldemeeskonna liikmena. Lisaks ka pikaajalist ettevõtte juhtimise kogemust. Mõlema kogemuse baasilt annan oma parima alaliidu töösse,» sõnas Jõepera, kelle hinnangul on juhatuse esmane ja kõige kiirem ülesanne saada paika kõik uue hooajaga seonduv, sh treenerite valik ja suviste treeninglaagrite tagamine nii meie esindus- kui ka noortekoondisele. Tänasel kohtumisel võeti vastu ka otsus, et koostöö koondise treeneri Indrek Tobrelutsuga jätkub.

Lisaks Jõeperale kuuluvad föderatsiooni juhatusse senine juht Aivar Nigol, AS Eesti Gaas juhatuse liige Raul Kotov, ettevõtja ja endine laskesuusataja Margus Ader, Rettig Radiaator AS Baltikumi regiooni juht Risto Muldme, Telia Eesti juhatuse liige Tarmo Kärsna, Nelja Energia AS juhatuse esimees Martin Kruus, Eesti Kaitseväe staabi- ja sidepataljoni kehakultuuri ja spordi arenduskeskuse ülem Raido Mitt ja Sportland Eesti AS esindaja ja veteransportlane Heiki Kanistik.

«Soovin jätkata alustatud tööd ka edaspidi,» sõnas uue juhatuse kinnitamise järgselt alaliidu kauaaegne juhatuse liige ja esimees Aivar Nigol, kes on olnud ka Eestis toimunud rahvusvaheliste võistluste peakorraldaja. «Eriti oluliseks pean kogu laskesuusatamise arengut nii föderatsiooni kui klubide tasandil selleks, et meil oleksid paremad tingimused alaga tegelemiseks ja et meil oleks ka järelkasv, kellele laskesuusatamist tippspordina ehitada. Selleks tuleb senisest enam panustada noortesporti ning leida täiendavaid võimalusi A-koondise tegevuste rahastamiseks. Meil on olemas potentsiaalikad sportlased ja on juhatuse ülesanne leida vahendid, et tagada neile parim ettevalmistus ja konkurentsivõimeline taustajõudude võrgustik,» avas Nigol oma mõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles