Pompeo kaitses USA "musklidiplomaatiat"

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Mike Pompeo.
USA välisminister Mike Pompeo. Foto: AFP / Scanpix

USA uus välisminister Mike Pompeo kaitses reedel president Donald Trumpi "musklidiplomaatiat" kui viisi lahendada keerulisi globaalseid küsimusi "rahumeelselt, ilma ühegi lasuta".

Pompeo tegi seda välisministeeriumis Ameerika diplomaatidele esinedes. Ta esitas oma seisukohad USA välispoliitikast "paljude väljakutsete ajal".

"Need ajad on rahutud. Nõudmised on tugeva juhtimise järele. On tähtis, et meie meeskond seda teeks, ja astuks julguse ja jõuga vastu ohtudele, millega me silmitsi seisame," sõnas Pompeo.

Pompeo sõnul on Ühendriikidel õnneks president, kes samuti usub musklidiplomaatiasse ning kes kasutab kõiki vahendeid, et edendada ennekõike Ameerika elulisi huve ja väärtusi.

Välisminister seletas oma seisukohta, et kindlameelne diplomaatia "suurendab meie võimalusi lahendada probleeme rahumeelselt, ilma, et kunagi ühtegi lasku tehtaks".

Selle näitena tõstis ta esile "tohutu diplomaatilise jõupingutuse, jätkamaks surve hoidmist Põhja-Koreale ja toomaks ta läbirääkimiste lauda, kohta, kus me saame edukalt elimineerida Kim Jong-uni tuumaarsenali ohu".

Pompeo kohtus Kimiga lihavõttepühade ajal Pyongyangis.

Lähis-Idas on Pompeo sõnul vaja "tugevaid diplomaatilisi jõupingutusi, et takistada Iraani destabiliseerivat käitumist Süürias ja Jeemenis ja kogu regioonis".

"Need on kõik suured väljakutsed, kuid ma olen veendunud, et meie meeskond suudab välja arendada strateegiad ja diplomaatilised jalajäljed, mis on võimelised neid lahendama," lisas välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles