Virtsu–Kuivastu liini varulaev tuleb Taanist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Toomas Huik / Postimees

Riik tellis TS Laevadelt suveperioodiks Virtsu–Kuivastu liinile 536 täiendavat reisi ajavahemikus 14. juuni kuni 26. august. Lisareise teeb parvlaev Regula ja varulaevaks saab Mercandia VIII.

Kuigi suveperioodil sõidavad Virtsu–Kuivastu liinil kaks suurt ja võimekat laeva tihedas graafikus, näitavad varasemad kogemused, et populaarsematel aegadel ja päevadel on soovijaid rohkem, kui kahe laevaga suudetakse üle vedada, rääkis TS Laevade juhatuse esimees Jaak Kaabel Saarte Häälele.

Mercandia VIII on ehitatud 1987. aastal ning sõidab Taani lipu all. Aluse kodusadamaks on Kopenhaagen. Aluse pikkusja laius on on 95,8m × 17m

Mercandia VIII tuleb saarlasi aitama.
Mercandia VIII tuleb saarlasi aitama. Foto: Youtube

«Usume, et parvlaeva Regula reisid aitavad suviseid järjekordi märkimisväärselt vähendada ning tagada sujuva ja mugava laevaliikluse Muhumaa ja Saaremaa elanikele ning nende külalistele,» ütles Kaabel.

Vastavalt maanteemeti ja TS Laevade vahel sõlmitud lepingule teeb parvlaev Regula lisaks varem paika pandud sõiduplaanidele juunis 123, juulis 249 ja augustis 164 täiendavat reisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles