Peaminister: Rüütel aitas linna- kui maainimestel mõista Euroopaga ühenemise vajalikkust (12)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas õnnitles ekspresident Arnold Rüütlit tema 90 sünnipäeval.
Peaminister Jüri Ratas õnnitles ekspresident Arnold Rüütlit tema 90 sünnipäeval. Foto: Maanus Kullamaa / valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Jüri Ratas ütles täna Tartus president Arnold Rüütli 90 aasta juubelile pühendatud konverentsil, et Rüütlil on suuri teeneid Eesti iseseisvuse taastamise otsustavatel hetkedel, riigi taas üles ehitamisel ning Eesti viimisel Euroopa Liitu.

«Eelmisel aastal, Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise aegu, oli mul korduvalt juhust ja põhjust mõelda tagasi pea poolteise kümnendi taha. Siis alles peeti Eestis laiapõhjalisi debatte, kas peaksime Euroopa Liitu astuma või jätkama oma teekonda üksinda,» rääkis peaminister konverentsil peetud kõnes.

«Toona oli vaja riigi ja rahva juhte, kel olid need küsimused juba läbi kaalutud ning kes teadsid, et vaba Eesti tulevik ja iseolemine on kindel just koos oma mõttekaaslastega Euroopas.»

Ratase sõnul oli president Rüütel toona üks olulisi eestvedajaid, kes veenis laiemat avalikkust selle tulevikku vaatava otsuse tõelist väärtust nägema. «Paljuski just tema aitas jõuda nii linna- kui maainimestel selgusele, et me kõik võidame Euroopaga taasühinemisest,» ütles peaminister.

Ta lisas, et 14. septembril 2003. aastal toetaski Eesti ühinemist Euroopa Liiduga 64 protsenti valimas käinud kodanikest.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles