Fotod: Terras saabus Tartusse Briti maaväe kopteriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 4. mail saabus Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras Tartusse  Ühendkuningriigi maaväe mitmeotstarbelise helikopteriga Lynx Wildcat AH1.

Ühendkuningriigi maaväe lennukorpus saatis aprillis Eestisse neli mitmeotstarbelist kopterit Lynx Wildcat AH1. Tegemist on lennukorpuse esimese sarnase missiooniga peale seda, kui 661. eskadrilli 1. rügement 2014 aastal Saksamaalt tagasi Ühendkuningriiki saabus.

Neli kopterit, mis alaliselt paiknevad Somersetis Culdrose õhuväebaasis, saadeti Eestisse neljaks kuuks. Nende ülesandeks on toetada Tapal teenivat NATO lahingugruppi, mille tuumiku moodustab praegu Ühendkuningriigi Walesi rügemendi 1. pataljon.

Ka on kopterite ülesanne toetada lahingugrupi ja Eesti kaitseväelaste väljaõpet, samuti võtavad kopterid osa õppusest Siil ning NATO õppusest Sabre Strike, mis algab juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles