Trump solvas massitulistamisest rääkides Prantsusmaad (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Staff / Reuters/Scanpix

Prantsusmaa välisministeerium taunis laupäeval USA presidendi Donald Trumpi väljaütlemisi 2015. aasta terrorirünnakute kohta Pariisis.

«Prantsusmaa väljendab rahuolematust seoses president Trumpi kommentaaridega 2015. aasta Pariisi terrorirünnakute kohta ja palub austada ohvrite mälestust,» ütles välisministeeriumi eestkõneleja Agnes von der Muhll.

Trump kasutas Pariisi terrorirünnakute võrdlust kõneledes relvaseadusest USA rahvusliku relvakandjate ühingu (NRA) üritusel Texases.

USA presidendi hinnangul oleks võinud veresaun olemata jääda, kui kodanikel lubataks riigis lihtsamini relvi osta.

«Pariisis pole kellelgi relvi ja me mäletame, kuidas seal tapeti 130 inimest. Rääkimata veel tohutust hulgast haavatutest. Nad tapeti jõhkralt väikese hulga terroristide poolt, kellel olid relvad. Nad võtsid aega ja lasid neid ükshaaval maha. Boom. Tule siia. Boom, tule siia. Boom,» kirjeldas Trump.

President andis üritusel ühtlasi tugeva toetuse relvakandjate õigustele ja kordas oma varasemat seisukohta, et osad kooliõpetajad tuleks pärast väljaõppe saamist relvastada.

Dallases näidati ka eritellimusel valmistatud püstolit Trump 45.
Dallases näidati ka eritellimusel valmistatud püstolit Trump 45. Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP/Scanpix
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles