Video: peagi saab Tallinnas mängida sellises uue ajastu liivakastis

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animeeritud liivakast
Animeeritud liivakast Foto: Breeze Creative LLC

Tallinnas Kristiine keskuses avab juunis uksed virtuaalreaalsusmeelelahutust pakkuv keskus O’Learys, kus muu hulgas saab mängida uue ajastu animeeritud liivakastis.

Liivakasti kohale on paigaldatud liikumisandur ning spetsiaalse tarkvara abil kuvatakse liivale erinevaid kujutisi ja värve – nii saab laps oma kujutlusvõime abil tekitada liivale täiesti uue maailma koos ookeanis ujuvate mereelukate ning maismaal tegutsevate loomadega ja lindudega.

Tootja video liivakastist on selline:

Animated Sandbox from Breeze Creative LLC on Vimeo.

Väiksemate laste ala ühele seinale on loodud ka virtuaalne akvaarium, kus ujuvad pisikeste kunstnike poolt värvitud kalad - värvitud pilt kopeeritakse spetsiaalse skänneriga arvutisse ning kuvatakse projektori abil virtuaalse tegelaskujuna seinale. Lapsel avaneb seeläbi võimalus imetleda, kuidas äsja paberil värvitud kalapoeg ellu ärkab ja koos teiste kaladega akvaariumis ringi ujub.

4000 ruutmeetril tegutsevas O’Learyses avatakse ka «unreal» radadega bowling, interaktiivne ronimissein, virtuaalreaalne rallirada ja ameerika mäed ning mitmeid teisi spordimänge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles