Politsei soovib vanalinna alkoholimüüki piirata (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade vanalinnas asuvale ja elava ööelu poolest tuntud Suur-Karja tänavale.
Vaade vanalinnas asuvale ja elava ööelu poolest tuntud Suur-Karja tänavale. Foto: Liis Treimann

Eelmise aasta lõpus tegid politsei ja Tervise Arengu instituut (TAI) Tallinna vanalinna baarides, pubides ning klubides kontrolloste, et teada saada, kas alkoholi müüakse ka liiga purjus inimesele või neile, kelle vanust tuleks kindlasti kontrollida. Tulemused olid kohati masendavad.

Reede või laupäeva õhtul pärast keskööd Tallinna vanalinnas käinud teavad hästi, milliseks džungliks muutuvad päeval üsna rahulikud tänavad. Eriti hulluks läheb olukord nelja-viie paiku öösel, mil politsei saab enim väljakutseid ennast oimetuks joonud, kukkunud või kaklusesse sattunud inimestest. Eelmisel aastal registreeriti vanalinnas üle 3000 politsei väljakutse, millest 500 olid kuriteod.

Linnavalitsus ja politsei on probleemiga tegelenud juba aastaid, kuid seadusaugud tegid selle keeruliseks. Juulist jõustuv uus korrakaitseadus annab kohalikule omavalitsusele aga võimaluse piirata alkoholimüüki teatud piirkondades senisest paremini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles