Liibanoni valimisosaluseks kujunes 49 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beiruti valimisjaoskonnas.
Beiruti valimisjaoskonnas. Foto: Bilal Jawich / imago/Xinhua

Liibanoni pühapäevastel üldvalimistel kujunes osaluseks 49,2 protsenti, teatas ööl vastu esmaspäeva siseminister Nohad Machnouk.

Eelmistel parlamendivalimistel 2009. aastal oli valimisosaluseks 54 protsenti.

Ametlikke valimistulemusi on oodata esmaspäeval.

Liibanon valis pühapäeval üheksa-aastase vaheaja järel taas parlamenti, kus valitsuserakonnad lootsid piirkondlikest pingetest hoolimata hapra võimutasakaalu säilitada.

Üldvalimised olid Liibanonis esimesed pärast Süüria sõja puhkemist 2011, mis on toonud riiki umbes miljon põgenikku. Islamiliikumine Hizbollah on saatnud Süüria presidendi Bashar al-Assadi vägesid toetama tuhandeid võitlejaid, pälvides paljude Liibanoni sunnide ja kristlaste kriitika Liibanoni tõmbamise eest regionaalkonfliktidesse.

Mitmes piirkonna konfliktis aktiivselt tegutseva Hizbollahi selge võit valimistel teeks närviliseks nii Iisraeli kui Washingtoni. Hizbollah ületab sõjaliselt võimsuselt riigi relvajõud ja on USA silmis terroriorganisatsioon.

Liibanonis on umbes 3,6 miljonit hääleõiguslikku kodanikku. 128-kohalisse parlamenti kandideeris 568 kandidaati, kelle seas 86 naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles