Päästeamet kontrollib kortermajade tuleohutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Konstantin Sednev

Päästeamet korraldab esmaspäevast reedeni kontrollkampaania, mille eesmärk on kontrollida kortermajade tuleohutust ja evakuatsiooniteede läbitavust. Iga piirkonna inspektorid valivad kontrollitavad majad ise välja ja võtavad ühistutega eelnevalt ühendust. 

Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juhataja Tagne Tähe ütles, et statistikast on näha, et kuigi tulekahjusid esineb üldiselt järjest vähem, on kasvamas just koduste põlengute arv. 

Hoonetulekahjude koguarv on tänavu suurenenud 11 tulekahju jagu võrreldes 2017. aasta sama perioodiga. 2018. aasta esimese kolme kuuga põles 196 kodu, mida on üheksa kodu võrra rohkem kui 2017. aasta samal perioodil.

„Kõige suuremaks murekohaks ning tulekahju tekkepõhjusteks on eelkõige küttekolded ning elektriseadmed. Kortermajade puhul võib saada ühes korteris peidus olev oht lõpuks saatuslikuks kogu majale,“ sõnas Tagne Tähe.

Tegemist on päästeameti tänavuse teise kontrollkäiguga kortermajadesse. Jaanuaris toimunud kontrollkäigud näitasid, et kõige suuremaks probleemiks on kortermajade trepikodades hoitavad esemed, mis on ohtlikud ja mille hoidmine on vastuolus tuleohutusnõuetega. Tulekahju korral saavad esmapilgul ohutuina näivatest esemetest takistused, mis segavad operatiivset väljapääsu. Puudustega kortermaju oli talvise reidi ajal 72%, 95 korral alustati ka haldusmenetlust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles