Eesti turismi head ajad: märtsis suurenes nii sise- kui välisturistide arv

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna vanalinnas
Turistid Tallinna vanalinnas Foto: Nick Hannes/Reporters/

Majutusettevõtetes peatus 2018. aasta märtsis 239 000 sise- ja välisturisti ehk viis protsenti enam kui 2017. aasta märtsis, teatab Statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Majutusettevõtetes peatus 133 000 välisturisti ehk viis protsenti rohkem kui eelmise aasta märtsis. Soomest, Venemaalt ja Lätist saabus märtsis 92 000 turisti ehk 69 protsenti välisturistidest.

Läti ja Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes vastavalt kümme protsenti ja 39 protsenti rohkem kui aasta varem, Soome turiste aga kümme protsenti vähem. Samuti saabus rohkem turiste mitmest Euroopa ning Aasia riigist. 72 protsenti välisturistidest eelistas jääda ööbima Tallinnasse. Pärnu ja Tartu majutusettevõtetes peatus vastavalt kaheksa protsenti ja viis protsenti välisturistidest. Kuus protsenti välisturistidest peatus ka Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 107 000 ehk viis protsenti rohkem kui eelmise aasta märtsis. Siseturistide ööbimiste arv suurenes neli protsenti, mis tähendab, et siseturistide ööbimiste kestus majutusettevõtetes veidi lühenes. 63 protsenti siseturistidest olid puhkuse- ja 23 protsenti tööreisil. Harju maakonnas peatus 27 protsenti, Pärnu maakonnas 17 protsenti, Tartu maakonnas 14 protsenti ja Ida-Viru maakonnas 11 protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Märtsis pakkus külastajatele teenust 957 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba ja 45 000 voodikohta. Täidetud oli 40 protsenti tubadest ja 31 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 35 eurot ehk ühe euro võrra rohkem kui eelmise aasta märtsis. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 40 eurot, Tartu maakonnas 34 eurot ja Pärnu maakonnas 29 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles